Upoznajte ljude koji žive na točkovima!

  04.07.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/07/kombi_zivot_cover.jpg

  Svi smo imali tu epizodu, onu u kojoj u mislima samo ustajemo sa sastanka, pravo na vrata… Pa dalje, negde u svet, sami, ili sa porodicom, može i sa dečkom, ili psom. Da vreme postane relativan pojam, granice između država samo šalteri koje prelazite na dnevnoj bazi. Vetar u kosi i nizak nivo obrtaja za svakodnevne probleme. U mašti već spavamo po zvezdama, gazimo po plićaku, udišemo morsku so u vazduhu… A onda oštar zvuk sve to prekida, sastanak je gotov i vreme je da se vratite za svoj radni sto. Život nastavlja svojim tokom.

  Postoje ljudi koji su zaista izveli taj manevar “kosim hicem naglo se prekida pospanost”, oni koji su zamenili sigurnost redovne plate, mreže porodice i prijatelja i udobnost vlastitog stana, sa danima neizvesnosti u skučenom kombiju, neizvesnosti – ali i slobode!

  U digitalnoj eri ovakav način života postao je izvodljiv uz malo dobre organizacije, ako bude problema na putu sa vozilom, uvek se nađe neko na mrežama ko zna nekoga u tom gradu, posao se nosi sa sobom i zahvaljujući wi-fi ruterima radi sa lica mesta, a takođe postoji opcija saradnje sa sponzorima ukoliko odlučite da svoje putešestvije ispratite na Instagramu.

  Ne kažemo da je lako, niti jednostavno, samo vam iznosimo tu opciju i predstavljamo ljude koji su se odvažili i prepustili avanturi. Ako nam sada odmahnete rukom u stilu lako je to učiniti u Americi, Australiji, gdegod, odmah ćemo vas zaustaviti. Skrolujte do kraja teksta, tu ćete pronaći i naš par koji živi nomadskim životom već drugu godinu zaredom.

  Ništa… Bar imate odličnu temu za razmišljanje na sledećem dosadnom sastanku.

  Bonnie je grafička dizajnerka, pa ne čudi da njena varijacija kombi prikolice izgleda tako dobro! Ona je renovirala Airstream prikolicu iz 1962. godine koja sada izgleda bolje nego neke garsonjere! Naravno da njihova prikolica ima nadimak, zovu je Marjorie, a kada nisu na putu, Bonnie je koristi kao svoju kancelarija. Enterijer je prava bombonica, pažnju će vam privući zelene Wiliam Morris tapete sa cvećem, oduševiće vas mint kuhinjski elementi, a dokosuriti preslatko kupatilo sa bronzanim slavinama i tušem. Iskreno, deluje nam da nam baš ništa ne bi nedostajalo u ovakvoj pokretnoj kući!
  Možda ste prethodnih meseci i videli vesti koje se tiču australijske influenserke Cleo Codrington – pratioci su je optužili da je neke od fotografija snimila u jezercima na Novom Zelandu gde je kupanje zabranjeno od 2016. godine kako bi se sprečio negativan efekat na vegetaciju i podvodni svet. Cleo i njen dečko Mitch odbacili su optužbe tvrdeći da na Novom Zelandu postoji još jednako lepih jezera i vodopada. A upravo su zahvaljujući tim fantastičnim pejzažima izgradili ogromnu bazu fanova koji prate svaki njihov korak. Vrlo verovatno ćete i sami poželeti da posetite ovaj kontinet pošto ispratite njihove avanture.


  Kao što smo i rekli, ne morate živeti u Australiji i roniti (ili ne) po zabranjenim jezerima, ukoliko imate ideju i petlju i Srbija može postati polazna tačka vašeg putovanja. Nadamo se da ste već čuli za Anju i Strahinju koji su svoje ostavke na poslu predali pre par godina, krenuli su od Azije, došli do Portugala, skoknuli do Kube, a onda su odlučili da se usele u kombi i da prokrstare Evropu. Njihovoj putujućoj trupi ubrzo se pridružio i jazavičar Šnjur, a posle evropskog kruga, ovog proleća su nam pokazali i koliko Srbija ume da bude lepa. Trenutno istražuju Azurnu obalu i Provansu, pravi je trenutak da se uključite i pratite njihove dogodovštine.

  Saznaj više:
  Povezani članci: