3 načina da se osvetite a da vam duša ne krvari 

  05.09.2023.
  RECOMMENDED

  Bar jednom smo u svojim odnosima, poneti bolom, besom i nevericom poželeli smo da se osoba koja nas je (ne)namerno povredila oseti isto kao mi. U nedostatku lepših reči tako smo stvorili koncept osvete. Sinonim bi svakako mogao biti i Otvaranje nečije Pandorine kutije.

  Nekako u momentima kada nam se sruši iluzija i naša osoba odjednom nije naša nego tuđa ili daleka, sva nežnost koju smo nosili u srcu alhemijskim procesima se pretvara u vatru koja preti da sagori do pepela sve, do krajnje uspomene. 

  Vrlo lako se upada u zamku primamljive osvetoljubivosti. Naš um je prividno odličan saradnik, koliko nam je odmogao sa previđanjem crvenih zastavica u odnosu, toliko se odjednom zdušno zalaže za najbolje moguće rešenje, kako osvetom učiniti da se naše srce oseti bar malo bolje.

  Bar malo bolje nego pre te izdaje koja nas je totalno zaslepela. 

  Ono što ne vidimo u mračnim tunelima ličnog nezadovoljstva jeste naš jedini protivnik protiv kog se borimo. 

  Osveta možda deluje lucidno, moćno, kao alat koji će nas vratiti na tron odakle smo svrgnuti nekom lošom srećom. 

  Ali protivnik nikada nije taj ko nas je povredio, koliko god se pad sa oblaka ljubavi činio fatalnim. Protivnik našem egu je samo naša duša. Gnusnom osvetom, koliko god kreativna bila, postižemo trenutni poklič, ali i gorak ukus koji traje mnogo duže od samog besa.

  Zato što to nije u našoj prirodi. Nije u našoj pravoj prirodi da drugima nanosimo bol i nesreću. Čak i kada možemo, kada držimo nekoga u šaci sa tajnama, informacijama, idejama kako možemo urušiti svaki integritet.

  Potrebno je mnogo samosvesti i milosti shvatiti da neko ko nas je izdao istovremeno nam je poklonio dar. Prazno mesto u našem životu za nekoga ko će bezuslovno znati da ceni naše prisustvo. 

  Zato pre nego što se odlučite da se ravnate sa nekim ko je posadio zrno mržnje u vaše srce, probajte jedan od naših predloga koji će vam doneti dugotrajniji mir:

  OPROŠTAJ

  Najveća vrlina ljudskog roda, ukoliko se odlučite na ovaj korak, on će doći iz dela vas koji niste ni bili svesni da posedujete. Oproštaj nije lak proces jer podrazumeva da ste prvo sebi oprostili što se niste bolje zaštitili, ili pažljivije pratili šta se dešava oko vas. Ali jedno je sigurno, opraštanjem se zauvek oslobađate ideje da je neko drugi odgovoran za vašu sreću. I tako vam pripada u celosti.

  OSMEH

  Jedina kriva linija koja ispravlja nepopravljivo. Osmeh ima terapeutsko dejstvo, stimuliše hormone sreće i zadovoljstva. Osmeh čini da se spontano okružite stvarima, ljudima i okolnostima koje stvarno rezonuju sa vašim senzibilitetom. Osmeh će vas vratiti sebi na velika vrata, a one oko vas učiniti dovoljno zbunjenim da znaju da vas ne mogu ugroziti. 

  DETOX

  Kada doživite i najmanju oluju u životu, žurite da se dokopate sigurne obale i ostanete tamo što duže, dok dovoljno ne ojačate da se upustite u nove avanture. Iskoristite period samoće i emotivne izolacije tako da preokrenete svoj život na najbolji mogući način. Sprovedite digitalni, wellness ili energetski detox. Očistite svoj um, duh i telo od svega što više ne želite da ponavljate. Zatim ste spremni za nove pobede. 

  Ne zaboravite, u osveti se možemo trenutno nasmejati, a kajati duže nego što smo je i planirali. Izaberite mudro jer ipak, borbu vodite samo sa sobom. 

  Saznaj više:
  Povezani članci: