Pretraga

10 stvari koje volim: Ivona Yvon

10 stvari koje volim: Ivona Yvon

Tekst: BURO.

Ivona je započela svoju karijeru modne dizajnerke i stilistiknje u Barseloni nakon studija modnog dizajna na sekciji za muško odevanje. Nakon nekoliko godina rada u različitim sferama modne industrije preselila se u Pariz gde je kao modna dizajnerka i art direktor sarađivala sa brojnim brendovima, fotografima i kreativcima. Nakon nekog vremena, odlučila je da se u potpunosti posveti kreativnoj direkciji, stajlingu i brend konsaltingu. Njen stil je sveden i skladan, sa faktorom iznenađenja koji je uvek prisutan - da li kroz neki detalj, neočekivan kolorit, ili kroz sam kontekst. Otkrila nam je mesta, ljude i događaje koji je inspirišu.

10 stvari koje volim: Ivona Yvon (фото 1)

01

SUNCE

Svi koji me poznaju, znaju da: “mogu da uživam u talasima toplog vazduha, zauvek zarobljen u nekim tamo mislima…”.

 

10 stvari koje volim: Ivona Yvon (фото 2)

02

VAJANJE

Nakon završene godine studija finansija i ekonomije, odlučila sam da krenem na pripreme za vajanje iako sam znala da cu za 6-8 meseci već živeti u Barseloni i studirati mnogo priželjkivan modni dizajn. Svakodnevni višemesečni odlasci u atelje su i dalje u mom sećanju zabeleženi kao jedan od najlepših perioda mog života.

 

10 stvari koje volim: Ivona Yvon (фото 3)

03

NAOČARE ZA SUNCE

I mama i očuh (sa kojim sam odrasla) su ceo život furali naočare - pa sam se valjda na njih ugledala. Srećna okolnost je da je moj jako dobar ortak sa faksa osnovao svoj brend- male ručno rađene serije najdivnijeg dizajna koje stoje dobro apsolutno svima. A.M.O.D. naočare za ceo život.

 

10 stvari koje volim: Ivona Yvon (фото 4)

04

ADA MEĐICA

Volim da sam u prirodi i pored vode, a Međica je nedavno otkrivena oaza mira. Često odem sa knjigom ili sa Anom. Potpuni reset.

 

10 stvari koje volim: Ivona Yvon (фото 5)

05

D59B

Najbolja kafa u gradu, a gotivim i njihov radio. Dosta visim tamo kad sam u Beogradu.

 

10 stvari koje volim: Ivona Yvon (фото 6)

06

VARIKINA

Varikina studio je ekseprimentalna mikro-izdavačka kuća sa korenima u panku, skejtbordingu i "uradi sam" filozofiji. Kroz direktnu akciju i komunikaciju sa ulicama Beograda osluškuju vapaje i usaglašavaju ih sa svojom vizijom i zadatkom kreiranja svežeg vizuelnog izraza sa različitim autorima u vidu fanzina, printova, odeće (reciklirane i nove), događaja i radionica.

 

10 stvari koje volim: Ivona Yvon (фото 7)

07

FOTOGRAFIJA

Moj omiljeni hobi - uglavnom je vezana za putovanja, dođe mi kao neki dnevnik utisaka i opažanja.

 

10 stvari koje volim: Ivona Yvon (фото 8)

08

FAF

Festival autorskog filma - zanimljiv i kvalitetan izbor - trudim se da pogledam što više filmova mogu.

 

10 stvari koje volim: Ivona Yvon (фото 9)

09

PARKOVI

Uglavnom ih vezujem za dve stvari: proleće u Parizu/piknik i mesto za odmaranje na putovanjima (volim da sednem ili, još bolje, legnem i odremam ili sabiram utiske o mestu koje posećujem).

 

10 stvari koje volim: Ivona Yvon (фото 10)

10

ORANŽ VINA

Prirodna, sa dužim brojem dana maceracije, ne previse filtrirana, baš funky.

 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor