Pretraga

Da li ste ikada bili na kampovanju? Predlažemo vam da probate

Da li ste ikada bili na kampovanju? Predlažemo vam da probate

Tekst: BURO.

Osim što nam je prošla godina objasnila da možemo baš dosta vremena da provedemo kod kuće, ona nas je okrenula bliže prirodi. Cottagecore način života prihvatili su oni najmabiciozniji, a mi ostali smo se odlučili da u svoju letnju rutinu uvedemo road trip putovanja, posete vinarijama van grada i povremene izlete do jezera i reka. Malo po malo i nekako je svima postala simpatična ideja kampovanja i to u svom najbazičnijem obliku. Šator, emajlirano posuđe, i ležanje u vreći. Baš ništa fensi, ali zapravo vrlo privlačno, jer je upravo u tome luksuz modernog doba. Da imamo dovoljno vremena da se vratimo bazičnim vrednostima i da se isključimo sa punjača i brojača koraka. Dovoljno je da samo postojimo. Naravno, vrlo brzo su i veliki brendovi prepoznali privlačnost ove ideje i potrudili su se da nam ponude proizvode i rešenja kao stvorena za sve nomade koji bi da istražuju prirodu kampujući. Predstavljamo vam dva različita, ali jednako kul, koncepta.

Da li ste ikada bili na kampovanju? Predlažemo vam da probate (фото 1)

Lanac hotela Hoxton je već prošle godine eksperimentisao sa sličnom idejom, naime oni su organizovali Camp Hox koji je bio svojevrsan pop-up glamping smeštaj u unutrašnjosti Engleske. Ovog puta su se odlučili da koncept postane globalan, a u celu priču uključili su kombije! Oni su uvideli da postoje ljudi koje privlači vizija da se otisnu na put sa kamp prikolicom, ali da jednostavno ne žele da se bave svom logistikom koja ide uz to. Čelnici Hoxtona su da svim zainteresovanim ponude mogućnost iznajmljivanja kombija koji su opremljeni poput garsonjere i već gotove ture, gde je potrebno samo pratiti rutu i zaustavljati se u unpred bukiranim kampovima. Posebno dizajnirane Hoxton ture sada postoje u Velikoj Britaniji, Evropi i Americi. Svako putovanje ima svoju kulminaciju u vidu odsedanja u jednom od Hoxton hotela kako bi se gosti odmorili od vožnje i istraživanja prirode i tako se nežnije vratili u svakodnevnicu.

Da li ste ikada bili na kampovanju? Predlažemo vam da probate (фото 2)
Da li ste ikada bili na kampovanju? Predlažemo vam da probate (фото 3)

Kamioneti su opremljeni sa svim onim što očekujete da pronađete u finoj hotelskoj sobi (kao što su Bluetooth zvučnici, dobra kozmetika, kafa, pamučna posteljina i peškiri), VW T6 i Mercedes Sprinteri su opremljeni i sa prenosnim grilom, ali i biciklima za off-road avanture. Tu su i hoklice na rasklapanje, kao i frižider napunjen pivom i vinom, grickalicama, uz naravno sokove i vodu namenjene izabranom vozaču. Za putovanje od četiri dana i više nego dovoljno. Ovaj koncept je na snazi do kraja Avgusta 2021. godine, od obale Kalifornije do Francuske i Holandije.

Da li ste ikada bili na kampovanju? Predlažemo vam da probate (фото 4)
Da li ste ikada bili na kampovanju? Predlažemo vam da probate (фото 5)

Kada se Zara odvaži da napravi čitavu kolekciju znajte da je u pitanju ogroman trend, budući da je brend Zara Home lansirao posebnu outdoor kolekciju pod imenom “Into The Nature” koja sadrži sve što je porebno modernim kamperima, stvari su jasne. Tu je zaista sve što bi moglo da vam zatreba u prirodi, kao što su aluminijumske šolje sa poklopcima, posuđe od nerđajućeg čelika, pa čak i pljoska od aluminijuma. Tu je i stolica na rasklapanje, ćebence za piknik i LED lanterna koja izgleda kao retro uljana lampa. Stvari zapravo izgledaju toliko dobro, da ćete većinu poželeti da stavite i u dnevnu sobu - skroz legitimno! Najnoviji dodatak kolekciji jeste kamp kolekcija namenjena najmlađima, mali izviđači biće oduševljeni.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor