Pretraga

Evo kako da se restartujete ovog proleća (a nema veze sa čišćenjem)

Evo kako da se restartujete ovog proleća (a nema veze sa čišćenjem)

Tekst: BURO.

Ova prolećna sezona je jako u stani-kreni stilu i to je počelo da utiče i na najstabilnije među nama, dopišite sluđeno stanje zbog pandemije u kome već (pre)dugo živimo i dobijate mnoštvo namrgođenih lica koja se pitaju kuda sve ovo vodi. Nemamo odgovor na to pitanje, ali ako išta znamo jeste da će se proleće jednom stabilizovati i ustaliti (nadamo se čim pre) i da ćemo onda zaista svi potrčati u susret novim počecima, a njih uvek prati epizoda velikog spremanja. Naravno, gledati blistavo posložene ormane je specifično zadovoljstvo, ali posle pandemije i karantina sigurni smo da su nam domovi već super skockani. Zato vam predlažemo da se posvetite sebi i pokušate da „pospremite“ neke stvari koje vam smetaju u vama i oko vas. Predlažemo vam mikro promene koje mogu napraviti razliku, dodajte ih svojoj rutini i uživajte u osećaju „restarta“.

Evo kako da se restartujete ovog proleća (a nema veze sa čišćenjem) (фото 1)

Počinite da slušate podkaste

I sada ne mislimo na one zabavnog karaktera koji se bave misterijama i serijama, već na one koji su osmišljeni kao zvučne epizode u kojima se kopa po psihi i tokom kojih možete naučiti nove stvari o sebi. Predlažemo vam podkast o wellness-u, kao i jedan o teoriji attachment-a.

Kupite nov dnevnik

Ovo je caka starija od vremena, ali vrlo delotvorna. Bele prazne stranice inspirisaće vas da se napokon posvetite jutarnjim beleškama. Zapišite šta god da vam padne na pamet po buđenju, od sinoćnjih snova, do plana za današnji dan. Cilj je da ispraznite um i ne držite ga stalno u napetom stanju.

Napravite svoju plejlistu

Da i Deezer i Spotify imaju bar milion lista koje bi mogle da vam se dopadnu. Ali svako od nas je jedinstveno biće i satkani smo od drugačijeg spleta pesama. Na samo svoju (tajnu) listu dodajte sve što vam padne na pamet od omiljene tinejdž zvezde, preko pesme koja vas asocira na prvi poljubac, sve do onih glupih hitova koji nam kasnije postanu simbol letovanja.

Evo kako da se restartujete ovog proleća (a nema veze sa čišćenjem) (фото 2)

Uvedite novu aktivnost

Zona komfora je sjajna, ali ušuškani u takvu svakodnevnicu nećete se pomeriti napred. Promena perspektive i navika nije jednostavna, i ponekad ume biti naporno iskustvo (samo ćemo reći teretana), ali ono što možete dobiti kada savladate umišljene prepreke na putu boljitka je nemerljivo.

Dodajte dnevnu šetnju u vaš kalendar

Da, imati dnevni cilj na aplikaciji od 10.000 koraka je super. Ali očekivati da će vas dan povesti u tom smeru je neozbiljno. Jednostavno napravite mesta za sat vremena šetnje, upišite ih u planer i sprovodite planski i vaše telo i vaš um će vam biti zahvalni.

Promenite pozadinu na telefonu

Šta najčešće gledamo tokom dana? Tako je, telefon. Nije da se ponosimo tom činjenicom, ali hajde da izvučemo maksimum iz te činjenice. Kao wallpaper iskoristite neku sliku, ili motiv koja vam je instant asocijacija na neke srećne trenutke.

Evo kako da se restartujete ovog proleća (a nema veze sa čišćenjem) (фото 3)

Dodajte cveće

Proleće buja i poklanja nam svoje najlepše plodove, unesite u prostor u kome provodite najviše vremena velike raskošne bukete i uživajte u efektu koji će imati na vaše raspoloženje.

Počastite se novim proizvodima za negu

Popravite vašu rutinu kada je nega kože u pitanju, investirajte u neki proizvod koji vam je već dugo na listi želja. Predlažemo vam da uložite u neki dobar serum, ili dnevnu kremu koja će popraviti stanje kože. Uvek je dobra opcija da se o novim proizvodima posavetujete sa svojom kozmetičarkom ili dermatologom.

Otkrijte svoj miris

Čak i da imate svoj zauvek „go to“ parfem povremeno je dobro krenuti u portagu za mirisom koji oslikava vaše raspoloženje i stanje duha ovog trenutka. Nemojte zanemariti značaj aroma za raspoloženje.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor