Pretraga

Kada vam život podeli loše karte, u rezervi čuvajte ove feel good špilove

Kada vam život podeli loše karte, u rezervi čuvajte ove feel good špilove

Tekst: BURO.

Lenja letnja nedelja, ekipa oko baštenskog stola, (nekoliko) čaša hladnog pića, odjek smeha i jedan špil karata da začini atmosferu. Ove kartice dolaze sa porukama da budete nežniji prema sebi, ali pokreću i sve one razgovore van small talk kruga - Da vam je ostalo 24 sata života, sa kim biste ih proveli? Znamo da je leto rezervisano za blage teme, nizvodni ritam i humor koji obavija baš svako veče jer smo svesni da nam avgust curi i zato se na listi preporuka nalazi i špil iz "čista zabava" kategorije. Koji god da izaberete, sigurno je da ćete bolje upoznati ljude koji sede preko puta vas (čak i najbolje prijatelje o kojima ste mislili da znate ama baš sve), ali dotaći ćete i sopstvene slojeve koje ste zakopali duboko, tamo gde ni sami sebe više ne posećujete. Igra može da počne.

We're not really strangers

Kada vam život podeli loše karte, u rezervi čuvajte ove feel good špilove (фото 1)
Kada vam život podeli loše karte, u rezervi čuvajte ove feel good špilove (фото 2)

We're not really strangers je najpopularnija igra iz kategorije karata. Ukoliko za nju do sada niste čuli, radi se o tri pažljivo osmišljena nivoa pitanja i znakova koji će vam omogućiti da produbite postojeće odnose i stvorite nove. Prvi nivo sastoji se od pretpostavki koje svi u svojim glavama pažljivo gradimo, ali kada ste poslednji put neko od svojih predubeđenja stavili na test? Početna faza igre pokazaće vam kakav prvi utisak ostavljate i koliko dobro čitate druge. Drugi nivo kopa malo dublje, treći poziva na refleksiju, a pisane beleške koje se otvaraju tek kada se sa saigračima rastanete označavaju kraj ove igre. Da li ste spremni da upoznate svoje najbolje prijatelje?

Tu sam

Kada vam život podeli loše karte, u rezervi čuvajte ove feel good špilove (фото 3)
Kada vam život podeli loše karte, u rezervi čuvajte ove feel good špilove (фото 4)

Jana Oršolić i Milica Krstić kao krunu partnerstva njihova dva projekta podrške - @siguran.prostor i @samo_nezno_prema_sebi kreirale su špil karata koji služi kao džepni alat za povezivanje sa sobom, mirenje uma i tela i simbolično nosi naziv "Tu sam". Kartice su grupisane u tri celine - one sa prelazom boja nose poruke koje bi vam pružila osoba koja vas zaista čuje i želi da pomogne, dok su roze kartice podrška u samoregulaciji, a ljubičaste zgodni alati za vraćanje u telo. Izvući ćemo jednu kartu umesto vas, samo da vam zagolicamo maštu: "Znam da možeš sama. Ali vidi, možda ne moraš sama."

Uncurated

Kada vam život podeli loše karte, u rezervi čuvajte ove feel good špilove (фото 5)
Kada vam život podeli loše karte, u rezervi čuvajte ove feel good špilove (фото 6)

Kao ljudska bića, svi mi čeznemo da nas neko vidi, čuje i razume. Ponekada se čini da svet napreduje tako da napravi sve veću razinu između nas, ali neretko sami upadamo u zamke samoizolacije i neprisustva. Kada ste poslednji put sedeli sa ekipom bez telefona? (Možemo da naslutimo odgovor.) Ovaj vikend rezervišite za nešto drugačiji "izlazak" do novog polja raspoznavanja sa bliskim ljudima. Uncurated je osmišljen tako da vam pomogne da zapodenete smislene razgovore, ali ostanete u granicama svog sigurnog prostora. Proći ćete tri kruga pitanja - 16 po rundi - i provozati se na talasu (samo)spoznaje.

What do you meme

Kada vam život podeli loše karte, u rezervi čuvajte ove feel good špilove (фото 7)
Kada vam život podeli loše karte, u rezervi čuvajte ove feel good špilove (фото 8)

Stvarno mislimo da su memovi olakšali život u savremenom svetu. Ako uzmemo u obzir da su zvanično postali deo savremene kulture kada su dobili i svoj prvi muzej, zaključak je nedvosmislen. Ovaj špil inspirisan je upravo pop kulturom i internet humorom i materijalizuje onlajn jezik kojim govorimo godinama unazad. Igra funkcioniše tako što uparujete foto sa karticama sa natpisima, usput kreirajući sopstvene memove. Zabava, zabava i još zabave! 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor