Pretraga

Ovo su male promene koje mogu da vam pomognu da izađete iz rutine

Ovo su male promene koje mogu da vam pomognu da izađete iz rutine

Tekst: BURO.

Rutina je jedna od onih stvari u životu koje očajnički želimo kao okvir u kome se krećemo, ali ako nismo dovoljno pažljivi može postati i naš zatvor iz koga ne umemo da izađemo iako su vrata širom otvorena. S jedne strane lepo je imati navike koje život čine poznatim, očekivanim i bezbednim, što je u današnjem trenutku neophodno. Ali s druge strane ukoliko se predugo vozimo na tom talasu naša zona komfora nas doslovno može ugušiti. Ovaj mali uskršni odmor je sjajna šansa da porazmislite da li ste zreli za promene, čak i da u skladu sa „dobom vodolije“ želite da sve prevrnete naoglavačke, predlažemo za početak nežno „isprobavanje vode“. Male, male promene. Koje će u zbiru učiniti da malo skrenete sa utabanih staza, tek toliko da osvežite život bez onog stresa koji prati tektonske životne smene. Usvojite bilo koji od naših saveta i vrlo brzo ćete osetiti kako idete uz vodu i kako to stvarno može da prija. Samo hrabro!

NAPRAVITE LISTU

Nekako dobro za početak, zar ne? Zapišite i gde ste i gde biste voleli da budete i šta vam je sve potrebno da tamo stignete. Zapišite i da vam je nestalo mleka i da je vreme da se skokne do prodavnice. Sve zapišite i dopustite sebi da odahnete.

PRISETITE SE starih IZVORA INSPIRACIJE

Onaj jedan dobar film koji vas je terao na napade euforije. Knjiga koja vas je držala budnim noćima. Slikar čija dela vas ushićuju. Ono što je jednom poslužilo kao okidač vaše mašte lako je može i ponovo pokrenuti.

NEŠTO KOMPLETNO DRUGAČIJE

Jeste, zvučimo smešno koliko to ponavljamo i ne nećemo prestati to da ponavljamo. Uvođenje novosti u život čini da se osećamo živim, krv brže pumpa, a sva čula su na oprezu. Probajte jedan dan da sve dobro i poznato zamenite nekim drugačijim stvarima: od putanje ka poslu, preko čaja umesto kafe, do štikli i martinija umesto druženja kod kuće sa Netflix-om. Velike šanse su da se neće ništa ni dogoditi, ali očekivanja i nada umeju da prijaju.

Ovo su male promene koje mogu da vam pomognu da izađete iz rutine (фото 1)

POKRENITE SE

Da li svaka self help knjiga savetuje da krenete na važbanje? Da li vam je isto rekao i doktor? Pa i mi kažemo. Ovo opšte mesto je sa razlogom na vrhu svake liste za postizanje zdravijeg i kreativnijeg uma. Kada se telo prokrvi, misli se razbistre. Bonus poeni su dobar osećaj i s vremenom jako i zdravo telo. Win-win.

OPROSTITE sebi

Tako je, saosećate sa drugima, pa budite takvi i prema sebi. Ne idite „do otkazivanja“ i ne mučite se mislima „možeš ti to i hajde“. Da možete, ali očigledno vam um signalizira da mu je potrebna pauza, poštujte to.

KREIRAJTE NEŠTO

Bukvalno bilo šta. Novu Pinterest tablu. Pahuljicu od papira. Stih.

Ovo su male promene koje mogu da vam pomognu da izađete iz rutine (фото 2)

RAZMISLITE

Kad već upadnete u overthiking spiralu iskorisite to budno vreme pametnije. Probajte da se setite kada je nastao vaš problem sa kreativnošću i dosadom, možda postoje problemi sa kojima se još niste suočili. Kao što je nepodsticajno radno okruženje, ili nedostatak balansa između posla i privatnog života.

ZABAVLJAJTE SE

Kad vas prijatelji zovu recite da. Pogledajte neki blesav film. Prođite sve sajtove sa šoping, napunite korpu, pa ugasite aplikaciju.

IZAĐITE

I to bez nekog većeg cilja. Potrebna vam je samo udobna odeća i pravac park. Samo sedite i vidite gde će vaše misli otići.

NAGRADITE SEBE

Stari dobri i delotvorni sistem. Postigli ste mali progres danas? Ili ste napravili realne planove. Nagradite sebe nečim što volite.

MAŠTAJTE

Iskreno, dnevno sanjarenje bi trebalo da se prepisuje na doktorskom receptu. Sećate se kad smo bili klinci, mogli smo satima da izmišljamo gde ćemo biti kad porastemo i ništa nije bilo nedostižno. Probajte da se ponovo vratite u to stanje. Dozvoljeno je raditi aposlutno ništa i misliti o baš bilo čemu. Ko zna gde ćete stići.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor