Kada bi Instagram i Pinterest imali bebu: Šta znamo o novoj aplikaciji Lemon8

  30.01.2024.
  RECOMMENDED

  Najnovija aplikacija koja je privukla našu pažnju je Lemon8, aplikacija za deljenje video zapisa i fotografija slična Instagramu, koja dolazi kao novi proizvod matične kompanije TikToka, tačnije kompanije ByteDance. Lemon8 beleži porast korisnika, te je trenutno jedna od deset najpopularnijih aplikacija u SAD-u.

  Iako aplikacija tehnički nije nova (već je lansirana u zemljama poput Singapura, Tajlanda i Japana), čini se da još nismo mnogo čuli o njoj. Evo šta bi sve trebalo da znate kako biste bili korak ispred drugih.

  Lemon8 – Kada bi Instagram i Pinterest imali bebu

  lemon8
  unnamed 1

  Šta je platforma?

  To je Lemon8 je aplikacija na kojoj se nalazi video sadržaj i fotografije na teme poput hrane, zdravlja, lepote i putovanja. Možete dodavati fotografije i video zapise na svoj profil, istraživati personalizovan sadržaj koji aplikacija bira u odnosu na vaše lične preferncije. Možete „pratiti“ i biti „praćeni“, a beleži se i broj vaših ličnih objava. Međutim, kod ove aplikacije je fokus na prodaju. U najvećoj meri možete da kupite sadržaj koji vidite – poput outfita influensera, dekorativnih elementa za dom, ali i putovanja i iznajmljivanja smeštaja.

  All the Stores to Shop in NYC If Youre a Gossip Girl Fan

  Zašto je aplikacija postala tako popularna?

  Moćna matična kompanija Lemon8-a, ByteDance, takođe poseduje TikTok, te već u samom startu ima snažnu podršku zajednice i zna kako da joj pristupi. Nagli porast popularnosti aplikacije dobar je pokazatelj da su kreatori sa TikToka već obučeni za promociju sadržaja.

  Lemon8 se ističe kao aplikacija za kupovinu, ali zabvana, kreativna aplikacija koja može da vam pruži potpuno novi osećaj šopinga. Kako na Instagramu i Pinterestu već imate opciju da su određeni postovi sponzorisani i kreirani u cilju prodaje, na aplikaciji Lemon8 to je i jedina svrha postova.

  Mnogi ljudi Instagram i Pinterest koriste najviše zbog online kupovine i inspiracije, a izgleda da je japanska kompanija ovaj fenomen primetila i odlučila da im ponudi mesto na kojem će moći da isztražuju proizvode, inspirišu se, čuvaju omiljene komade i prate akcije omiljenih brendova koje samo čekamo da se pridruže društvenoj mreži.

  Light Pink Lemon8 app icon

  Foto: Google Play, Pinterest

  Saznaj više:
  Povezani članci: