Zamislite hladno jutro, sunce koje se lagano probija kroz prozorska okna, a vi se nalazite u kuhinji, okruženi mirisima koji vas podsećaju na sve ono najbolje što doručak može da bude.
Ove palačinke su prava mala slatka čarolija koja će vas odmah uputiti na uživanje, prepuštanje svim onim jednostavnim, ali savršenim stvarima koje život čine lepšim. Sa zlatnim ivicama i sočnim slojem frangipan kreme, teško im je odoleti.
Miris vanile, badema i svežih palačinki u kombinaciji s bogatim i kremastim frangipanom stvara savršen spoj ukusa koji se topi u ustima. Frangipan, sloj bogate bademove kreme, pruža dubinu koja se odlično slaže s mekoćom same palačinke, a svaki zalogaj je poput maštovite igre ukusa i tekstura. U trenutku kada zaronite u tu bogatu kremu od badema, svesni ste da nijedna druga kombinacija ukusa ne može da se meri s ovom.

Ove palačinke su pravo otkriće za sve ljubitelje slatkog doručka, ali i za one koji žele da svoje jutro začine nečim posebnim. Bilo da ih pripremate za vikend brunch s prijateljima, da ih servirate svojoj porodici za nedeljni doručak ili kao desert za neku posebnu priliku, ove palačinke će sigurno osvojiti srca svih koji ih probaju.
Zaista, nema ničeg lepšeg od toga kada se probudite, stavite svoju omiljenu muziku, pripremite ovu bogatu gozbu, i prepuštate se mirisu svežih palačinki dok savršenstvo pršti iz svakog zalogaja. Ovo nije samo obrok, ovo je iskustvo koje vam omogućava da uživate u životu na način koji samo dobra hrana može pružiti. Uživajte u svakom trenutku pripreme, jer će vas svaki sloj ovog recepta odvesti na put uživanja u ukusu, mirisima i veselju koje dolazi uz svaku palačinku.

SASTOJCI ZA PALAČINKE
- 1 šolja brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/4 kašičice sode bikarbone
- 1/8 kašičice soli
- 2 kašičice šećera
- 3/4 šolje mleka
- 1 veliko jaje
- 1/2 kašičice ekstrakta vanile
- 1/2 kašičice ekstrakta badema
- 1 kašičica otopljenog putera
SASTOJCI ZA FRANGIPANE
- 1 šolja mlevenih badema
- 2 kašičice šećera
- 1 kašičica mleka
- 1 kašičica putera
- 1/2 kašičice ekstrakta badema
PRIPREMA
- U maloj posudi umutite mokre sastojke: mleko, jaje, puter, šećer i vanilu.
- U srednjoj posudi pomešajte suve sastojke: brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Napravite malo udubljenje u suvim sastojcima i u njega sipajte mokre sastojke.
- Mešajte dok se sastojci ne sjedine – nemojte previše mešati.
- Pripremite frangipane u maloj posudi: pomešajte mlevene bademe, šećer, mleko, puter i ekstrakt badema.
- Pecite palačinke na srednje jakoj temperaturi, slažite ih jednu na drugu, a između njih dodajte frangipane.
- Na kraju, pospite bademovim listićima, šećerom u prahu i dodajte sirup po želji.
Foto: Instagram – nyceeeeeats, laurenladnier