PAMETNO KUVANJE: Spremili smo večeru s ovim kuhinjskim aparatom

  Prženje hrane vrućim vazduhom, pečenje, sušenje voća, odmrzavanje, fermentacija… Sve su to opcije koje ovaj "kulinarski gedžet" nudi.
  25.10.2023.
  RECOMMENDED

  Ušteda vremena i „hakovanje“ svih naših obaveza, očekivanja i uživanja u jedan funkcionalni sistem koji doprinosi tome da se na kraju dana osećamo dobro i zadovoljno, predstavljaju važnu komponentu u organizaciji našeg života.

  Svi volimo spontanost, ali dobra organizacija postala je „moneta“ bez koje se ne može odgovoriti zadacima svakodnevice. Na tragu toga, uvek aktuelna tema je hrana.

  Kako kuvati, kada, da li se isplati kuvati u kući? Koliko vremena, energije i emocije ode na hranu i razmišljanje o obrocima?

  6 2
  7 1

  Za odgovor tražimo pomoć prijatelja, u ovom slučaju je to Xiaomi Smart Air Fryer Pro 4L, kuhinjski aparat sa mnogo opcija, među kojima su prženje hrane vrućim vazduhom, pečenje, sušenje voća, odmrzavanje, fermentacija

  Ono što odmah upada u oči kada se stupi u kontakt sa njim – providni prozor. Za razliku od prethodnog modela koji nije imao transparentni dizajn prozora, ovaj omogućava da se hrana vidi i proveri u kojoj je fazi pripreme. Nema potrebe da izvlačimo korpu.

  Jelo se praktično priprema pred našim očima. To ne samo da je praktično, nego je i uzbudljivo. Postoji nešto simpatično u tome kada vidiš kako hrana poprima zlatkastu boju koja znači da će biti ukusno. Naše „zlatkasto jelo“ su pečena krilca. Jednostavno, ali slasno. Mutimo sos, a krilca stavljamo na rešetku.

  5 1
  2

  Temperaturu, inače, možemo precizno podesiti u rasponu od 40 do 200 stepeni Celzijusa. Ono što je važno, jeste da zagrejani vazduh unutar uređaja cirkuliše 360 stepeni, što obezbeđuje uravnoteženu distribuciju toplote unutar friteze. Konkretno, pileća krilca biće spremna za 15 minuta, ako ih u Xiaomi Smart Air Fryer Pro 4L pečete na 180 stepeni Celzijusa. Mi smo ih pripremili tako, i sve je bilo potaman.

  Pored rerne, ovaj aparat može da ima ulogu sušare za voće i mašine za jogurt. Za one manje kreativne, što nije nikakva sramota biti, pogotovo ne u kuhinji, tu je još jedna, i to velika pomoć prijatelja. U Xiaomi Home aplikaciji postoji više od 100 recepata, tako da nema opravdanja ni za kulinarske početnike. Imate vrhunskog prijatelja, nema šta.

  Ostaje da zajedno pravimo hranljive i ukusne recepte. Prijatno!

  Saznaj više:
  Povezani članci: