Predlažemo 5 lokalnih keramičara čiji komadi će vas oduševiti

26.09.2023.
RECOMMENDED

Ukoliko vam manjka inspiracije jednostavna promena u enterijeru vam može osvežiti percepciju. Srećom, postoji bezbroj lokalnih umetnika i brendova koji svoju kreativnost predstavljaju kroz mini umetnička dela koja svako može da doda u svoj životni prostor.

Od dezertnih tanjira od francuskog porcelana do nesavršenih glinenih komada, predstavljamo 5 lokalnih keramičara koje ne želite da zaobiđete.

Made Of Dust

Jelena Vučićević je posle desetogodišnje karijere u sferi dizajna enterijera započela svoj brend Made Of Dust. Njeni ručno rađeni komadi od keramike fokus stavljaju na važnost svakodnevnih rituala, pa posetom njenom studiju možete da osvežite jutarnju kafu ili večeru kod kuće uz Pure Speckled Artsy Cups u narandžastoj boji ili dubokim Pure Speckled White tanjirima.

Minja Đurđević

Minjine radove možete videti uživo u Blatobran galeriji i u Wunderkammeru. Njene minijaturne porcelanske skulpture neobičnih stvorenja su šarmantan dodatak svakoj prostoriji, dok su veće skulpture savršen poklon za posebne prilike.

minja djurdjevic artwork 3
@dakilida

Gazar

Rođena u Bosni i Hercegovini, Midheta Agić stoji iza brenda Gazar koji prodaje vaze, postere, lampe i lustere. Prepoznatljivi po svom nesavršenom obliku, njeni glineni komadi bi mogli da se nađu u najluksuznijim vilama i podsećaju na minimalistički japandi stil. Svi Gazar komadi su napravljeni po ,,made to order” principu i zasigurno će postati zvezda svake prostorije u koju se dodaju.  

Vac Ceramics

Aleksandar Vac, keramičar i jedan od osnivača Blatobran galerije na Dorćolu, pravi ručno oslikane porcelanske tanjiriće i šolje. Pored toga, njegove skulpture su bile izložene u galerijima širom Evrope. Ipak, Vac Ceramics tanjiri koji podsećaju na mala umetnička dela su naši favoriti. 

Screenshot 2023 09 26 at 17.21.45
@vac_ceramics

Beluga Ceramics

Svaki Beluga komad priča priču za sebe. Vaze, lampe, šolje i desertni tanjiri od belog porcelana su oslikani pigmentima iz Nemačke, Mađarske i Italije i puni su detalja, kao što su apstraktne slike životinja i malih gradova. Pored vaza, čak i sitniji komadi kao što su cappuccino setovi izgledali bi kao ukras na kuhinjskoj polici. 

Saznaj više:
Povezani članci: