5 načina da napravite profi fotografije za svoj dating profil

  Napravite profi fotografije za dejting aplikacije, prema savetima eksperta Christine Buzan.
  24.11.2023.
  RECOMMENDED

  Oni koji proučavaju neverbalnu komunikaciju kažu da prvi utisak o nekome stičemo u sedam sekundi pošto tu osobu vidimo, a da ako o njoj počnemo pozitivno da mislimo, to je zato jer ona ima prijateljski izraz lica, prijatan ton glasa i sviđa nam se zbog načina na koji izgovara neke reči. A šta je sa utiskom koji stičemo o nekoj osobi na osnovu njenih fotografija?

  Ako nam za sticanje utiska o nekome uživo treba četiri sekunde, mišljenje o nekome na osnovu fotografije počinjemo da formiramo za nekoliko milisekundi.

  slika o utisku

  – Fotografija je prva stvar koja privuče nečiju pažnju, ali vaša istinska privlačnost leži u razgovoru koji usledi kad dogovorite dejt, razmišljajte i fotografijama kao o obećanjima slatkog razgovora – obećanje dobrog društva, obećanje pog provoda…. Naravno da ćete zajednička interesovanja otkriti kasnije u razgovoru, ali neka zajednička interesovanja mogu da se vide i na slikama, kaže Christine Buzan, ekspertkinja za poziranje na fotografijama – da, postoji i to zanimanje.  

  Prema Christine, vaš dejting profil treba da bude VIZUELNA reprezentacija vašeg svakodnevnog života, strasti, interesovanja, pa pre nego što krenete da postavljate sliku, odgovorite na sledeća tri pitanja: 

  – Šta je moja najveća strast? 

  – Kako provodim svoje slobodno vreme?

  – Koje su to stvari koje sam postigla u životu i na koje sam najponosnija?

  Kada odgovorite na ova tri pitanja, spremne ste za biranje fotografija za svoj profil na dejting mrežama.

  I Neka prva slika bude neka na kojoj ste aktivni

  Ništa gore od ukočene osobe na slici koja pozira. Ako volite stoni fudbal ili flipere, Christine savetuje da imate nekoliko fotografija iz paba u kojem to igrate, ili sliku na kojoj se bavite hobijem koji ste naveli – mnogo je bolje videti vas dok nešto radite, nego pročitati to u opisu vašeg profila. Kada se nalazite u okruženju u kojem se osećate srećno i opušteno, to će se videti i na fotografijama, i kasnije – na prvom sastanku, automatski postaje trema za započinjanje ragovora.  

  II Komunicirajte sa okruženjem

  Serviranje fizičkog izgleda je možda trenutno popularna valuta na društvenim mrežama, ali prema Christine ne bi trebalo da bude nešto što ističete u prvi plan na dejting profilima. Umesto da se fokusirate na poziranje, probajte da radite nešto na svojim slikama – da držite knjigu, da se igrate sa psom – slika u pokretu, držite reket ili koktel, ako volite da izlazite. Cilj je da izgledate otvoreno i relaksirano, umesto isforsirano i namešteno. 

  III Iskoristite svetlost kao svoju prednost 

  Kako biste postigli flawless izgled na fotografijama, nisu vam potrebni filteri već dobro osvetljenje. Izbegavajte jarko, direktno sunčevo svetlo i koristite mekše, prirodno, prirodne senke, zlatni sat obavezno, savetuje Christine. Ako se slikate noću, koristite LED panel kao alternativu. 

  IV Koristite širok izbor uglova i različitih kropova

  Fotografije treba da budu dinamične – ništa gore od pet sličnih fotografija u redu na kojima pozirate u istoj pozi. Slike treba da budu miks onih na kojima pokazujete celo telo i close-up fotografijama, na kojima se lepo vidi vaše lice.

  V  Bonus savet

  Volite alternativni bend za koji je retko ko čuo? Veliki ste fan kriketa, hokeja, uživate u jedinstvenim hobijima? Christine savetuje da iskoristite dres nekog kluba za koji navijate ili detalje ambijenta koji je specifičan, redak, da napravite neki IYKYK momenat koji može započne konverzaciju ili da odvede razgovor u nekom zanimljivom smeru. 

  Saznaj više:
  Povezani članci: