Ultimate Reset Checklist: Iskoristite svoj pun potencijal tokom vikenda

  06.07.2024.
  RECOMMENDED

  Šta je ono što radimo tokom vikenda, kako bismo što bolje iskoristili slobodne dane i pripremili se za nadolazeće obaveze koje nas sve očekuju tokom sedmice? Par stvari obavezno moramo da uradimo svaki vikend, bez izuzetaka. Ukoliko želite da stvorite svoju ultimativnu listu koja će vam tokom vikenda pomoći da se organizujete, savetujemo da prepišete ove savete od nas.

  vikenda

  Fizička aktivnost

  Svaki vid fizičke aktivnosti je dobrodošao, a ukoliko želite da iskoristite slobodno vreme na zdrav način, predlažemo da budete fizički aktivni, ali i da odradite jedan vid treninga. Pilates, joga, plivanje. Zaista nije važno šta je ono što ćete odabrati.

  4e8ecc8dc0c3b65ce97bccd8b19c4a26

  Čišćenje

  Vikend je idealno vreme da sredite svoj stan, očistite i organizujete sve što se tokom radne sedmice nakupilo, ali i da uvedete određene novine u svoj dom. Tokom vikenda, idealno bi bilo da prirpemite unapred što više stvari kako biste tokom radne sedmice bili što rasterećeniji.

  Sortiranje odeće i proizvoda za negu

  Sortiranjem odeće i proizvoda za ličnu higijenu i negu koje koriste imate veće šanse da tokom radne sedmice uštedite dosta vrmena. Takođe, vikend je idealan momenat za to zbog toga što možete da dopunite ono što vam nedostaje u jednoj većoj kupovini, a što se odeće tiče, uštedećete vreme na odevanje. Ovo je ujedno i jedan vid mindfulness momenta.

  8fd5e629ababa11b91e76d9083ae65e3

  Kvalitetan san

  Potrudite se tokom vikenda da spavate, onoliko koliko vam organizam traži. Nekada će to biti više, nekada manje. Idealno bi bilo da legnete na vreme, ustanete ranije, a tokom dana takođe imate vremena da napunite baterije popodnevnom dremkom.

  Počastite se

  Jedan od načina da zadržite pozitivan i afirmativan stav jeste da se počastite. Otiđite u šoping, kupite sebi sitnicu, priuštite sebi masažu ili neki drugi tretman koji ste želeli da isprobate. Šta god da je u pitanju, priuštite sebi. Neka vikend bude vreme kada ispunjavate najpre svoje želje i potrebe.

  1b38a0dbde1f3b5a188e5473d101140f

  Postavite granice

  Tokom slobodnog dana idealno bi bilo da vodite računa o tome šta je vama neophodno i koje su vaše obaveze, pre nego da u njima učestvuju drugi ljudi, njihove ptrebe ili dešavanja. Ukoliko smatrate da nemate energije za prijatelja, nagovestite mu to. U slučaju da je nešto na poslu iskrslo, ukoliko niste u mogućnosti, nemojte se vraćati obavezama sa te strane. Zaštitite sebe i svoj mir.

  Digitalni detox

  Tokom slobodnih dana, kao da se opet vraćamo filmovima, serijama, mobilnim telefonima i društvenim mrežama. Potrudite se da provodite što manje vremena okruženi ekranima, pa čak i ako je napolju kiovito vreme. U svakom slučaju, potrudite se da vaše slobodno vreme bude slobodno i na ovaj način.

  bf719199feebab90da25992ae199b3a3

  Postavite sebi cilj

  Na samom kraju, kada ste potpuno iskoristili slobodno vreme, kada ste se pripremili za radnu nedelju pred vama, postavite sebi cilj za istu tu nedelju. Bilo da se hranite zdravije, da ste fokusiraniji na poslu i imaveća postignuća, da provodite više vremena sa bložnjima. Zapravo nije važno šta će to biti, ali, kako bi se svakodnevnica razbila i kako biste svake nedelje razbili monotoniju, idealno bi bilo da to bude ono što će zaista da napravi razliku i u kvalitetu vašeg života i odnosa.

  Foto: Pinterest

  Saznaj više:
  Povezani članci: