Pretraga

5 fantastičnih bazena na planinama širom sveta

5 fantastičnih bazena na planinama širom sveta

Tekst: BURO.

Sezona je počela i iskusni skijaši već ostavljaju svoj trag u snegu, a šta ako ne skijate, a ni nemate nameru da tu veštinu usvojite ove godine? Nemojte zanemariti šta sve planina ima da ponudi, čak i u tom slučaju možete uživati u svežem vazduhu, blistavom suncu, odličnim žurkama, ali u nekim od najboljih spa centara na svetu! Tamo je opuštanje zagarantovano. Neka vam glavni kriterijum bude bazen i đakuzi na otvorenom. A mi vam donosimo takve preporuke da ta odluka neće biti nimalo laka.

5 fantastičnih bazena na planinama širom sveta (фото 1)

Aman Le Melezin hotel

Šta se desi kada se spoje Kurševel i Aman hotelski lanac? Pa, nešto blizu poezije. Svedeni luksuz u njihovom stilu sjajno se uklapa uz planinu. A na terasi penthouse apartmana nalazi se ogromna terasa od kedrovine, gde je na sredini okrugli drveni đakuzi iz koga pogled puca na šumu borova prekrivenu snegom.

5 fantastičnih bazena na planinama širom sveta (фото 2)

Portillo Hotel

Postoje hoteli i bazeni, a postoje i mesta koja jedino možemo opisati kao spektakl. Baš takav je bazen na otvorenom u hotelu Portillo u Valparisu u Čileu. Hotel je smešten tik do jezera u kome se reflektuju vrhovi obližnjih planina. A kada vidite zagrejane bazene i đakuzije pored kojih su bele ležaljke poželećete da nikada ne morate da se vratite kući, u potpunosti vas razumemo.

5 fantastičnih bazena na planinama širom sveta (фото 3)

Alpina hotel

Gštad je luksuz sam po sebi, ali stvari se i tamo mogu podići na viši nivo. Hotel Alpina je bajkovit hotel ušuškan u šumi i uređen u tradicionalnom planinskom stilu. Ipak, naš izbor je apartman sa bazenom koji izgleda veoma moderno, plus postoji opcija da bazen bude natkriven, tako da možete plivati i gledati kako promiču pahuljice.

5 fantastičnih bazena na planinama širom sveta (фото 4)

Aqua Dome Hotel

Aqua Dome je hotel u Austriji koji je dobro poznat svim ljubiteljima spa centara. Razlog? Zapravo, ovo je jedan od najboljih termalnih centara na Alpama. Velika spa i sauna zona svakoga mogu da nateraju da zaboravi na svakodnevne probleme i da se u potpunosti opusti. Pored unutrašnjeg dela, tu je i čitav splet grejanjih bazena, gde bezbrižno možete da se brčkate okruženi snegom.

5 fantastičnih bazena na planinama širom sveta (фото 5)

Alpin Panorama Hotel Hubertus

Spektal! Da, znamo da smo već upotrebili tu reč, ali moramo se ponoviti, budući da je jedina prikladna u ovom momentu. Samo tako možemo da opišemo bazen hotela Hubertus koji se nalazi u italijanskoj skijaškoj regiji Dolomiti. Bazen, 25 metara dužine i 5 metara širine nalazi se na visini od 12 metara. Ali, ima stakleno dno koje plivačima daje iluziju da plutaju na vrhu sveta, plus u zimskim mesecima greje se na ugodnih 33 stepeni, prava zimska bajka.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor