Pretraga

Ako vam nedostaje Rim zapratite ove naloge (a otkrivamo vam i nove hotele)

Ako vam nedostaje Rim zapratite ove naloge (a otkrivamo vam i nove hotele)

Tekst: BURO.

Rim je jedna od onih večnih destinacija, gde možete da idete milion puta i da vam ne dosadi ni mrvicu. Dolce vita u punom sjaju. Uz to ide činjenica da je realativno lako i pristupačno stići od Beograda i da klima u ovom gradu omogućava da je užitak putovati u svako doba godine. Zato nam mogućnost da tek tako skoknemo svaku put kad nas život zaljulja na bezveze užasno nedostaje ovih dana. I dok čekamo neke bolje, lajkujemo slike po Instagramu dodajemo nove adrese na travel listu „čim pređemo granicu“. Sa vama delimo nekoliko imena koje možete dodati i na svoju listu praćenja kako biste uživali u snenim rimskim epizodama online.

@parisinfourmonths

Ako vam nedostaje Rim zapratite ove naloge (a otkrivamo vam i nove hotele) (фото 1)
Ako vam nedostaje Rim zapratite ove naloge (a otkrivamo vam i nove hotele) (фото 2)

Pariz? Da li smo ludi? Pa možda, ali u ovom slučaju saslušajte nas. Blogerka i fotografkinja Carin Olsson se iz Švedske preselila u Pariz pre nekoliko godina kada je i nastao ovaj Instagram nadimak, a tokom pandemije ona je ponovo spakovala kofere i ovog puta iznajmila stan u centru Rima. Na njenom feedu očekujte one detalje koji u malom otkrivaju tu rimsku čaroliju. Posebno pažnju obratite na njene storije, snene epizode ispijanja italijanskog espresa iznad krovova napuniće vas energijom potrebnom da pregurate dan.

Ako vam nedostaje Rim zapratite ove naloge (a otkrivamo vam i nove hotele) (фото 3)
Ako vam nedostaje Rim zapratite ove naloge (a otkrivamo vam i nove hotele) (фото 4)

@davideor94

Davide Oricchio je fotograf koji živi u Rimu i svakodnevno na svoj feed dodaje scene iz ovog grada. Radi se o širokim kadrovima gde se on igra sa svetlom (najčešće se radi o slikama snimljenim dok je „golden hour“ na snazi) što rezultira skoro filmskom atmosferom na slikama. A to je film u kome bismo se rado našli! Napravite mali makijato, pustite italijansku muziku i odlutajte dok istražujete njegov profil.

Ako vam nedostaje Rim zapratite ove naloge (a otkrivamo vam i nove hotele) (фото 5)
Ako vam nedostaje Rim zapratite ove naloge (a otkrivamo vam i nove hotele) (фото 6)
Ako vam nedostaje Rim zapratite ove naloge (a otkrivamo vam i nove hotele) (фото 7)

@romangalgoesaround

Ako vam nedostaje Rim zapratite ove naloge (a otkrivamo vam i nove hotele) (фото 8)
Ako vam nedostaje Rim zapratite ove naloge (a otkrivamo vam i nove hotele) (фото 9)

Elisa Colarossi je ilustratorka koja je rođena i odrasla u Rimu, a došla je na ideju da omiljene gradske scene zabeleži u formi šarenih crteža. Njih deli na svom Instagram profilu, a svaka treća objava jeste kratak vidio tipičnih rimskih scena. Ako ih pogledate u cugu osećaćete se kao da ste prošetali po kaldrmi. Dodajte i sladoled dok skrolujete, za puno uživanje.

Gde odsesti?

Hoxton

Ako vam nedostaje Rim zapratite ove naloge (a otkrivamo vam i nove hotele) (фото 10)

Kul hotelski lanac Hoxton novi hotel je otvorio u rimskom kvartu Parioli. Veliki lobi je kao stvoren da se iskoristi kao co working prostor, a tu je i kafić Cugino gde gosti mogu popiti sjajnu kafu i pojesti preukusna peciva. Naravno, nije sva pažnja otišla na zajedničke prostore i sobe su jednako ukusno uređene, posebna pažnja posvećena je madracima – svojim gostima garantuju pravi odmor. Na jesen će u okviru hotela biti otvoren i restoran inspirisan Kalifornijom, nestrpljivi smo da vidimo tu kombinaciju.

Soho House

Ako vam nedostaje Rim zapratite ove naloge (a otkrivamo vam i nove hotele) (фото 11)

Svaki novi poduhvat Soho House familije nas raduje, ali kad se spoje naš omiljen lanac i Rim radost je beskrajna. Sa radom će početi ovog leta, a nalazi se u blizini univerziteta Sapienza. Prostire se na 10 spratova, a na poslednjem će biti rooftop bar sa bazenom. Broji 49 soba, 20 apartmana, a tu će biti i svi oni elementi zbog kojih obožavamo Soho koncept: italijanski restoran, spa centar, bioskop i deo za članove.

W Hotel

Ako vam nedostaje Rim zapratite ove naloge (a otkrivamo vam i nove hotele) (фото 12)

Prvi hotel iz lanca W se u Rimu otvara u septembru ove godine. Biće smešten u dve povezane zgrade iz XIX veka u blizini Via Veneto ulice. Ukupno ima 149 soba i 15 apartmana među kojima se izdvaja Extreme Wow apartman koji ima terasu od 150 kvadrata. Hotelski restoran će voditi Ciccio Sultano čiji je restoran Duomo osvajač Michelin zvezdice. Takođe, kad hotel počne sa radom biće otvoren i rooftop bar Otto gde će gosti moći da uživaju uz Aperol i picu kraj bazena.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor