Pretraga

BURO. Tried&Tested: Hotel Casa del Mare – Mediterraneo je savršeno mesto za odmor u Crnoj Gori

BURO. Tried&Tested: Hotel Casa del Mare – Mediterraneo je savršeno mesto za odmor u Crnoj Gori

Tekst: Jelena Karakaš

Foto: Vanja Milićević

Granice sa Crnom Gorom su tek otvorene, a BURO. tim je već pripremio prvu razglednicu sa obale. Prošle godine uživali smo u bezbrižnom brzopoteznom vikendu na crnogorskom primorju, a ove nam je trebalo nešto drugačije. Nežnije, mirnije, lagano... Poslednjih nekoliko meseci ostavilo je traga i odmor je ono o čemu smo naglas maštali te smo sanjarili o talasima, mirisu soli i suncu na najjače. A u realnosti smo dobili nešto i još bolje! Naša baza ove sezone bila je hotel Casa del Mare – Mediterraneo u Kamenarima i praktično nismo morali da prelazimo više od 20 koraka dnevno kako bismo uzeli sve ono najbolje od leta, ali hajmo od početka.

BURO. Tried&Tested: Hotel Casa del Mare – Mediterraneo je savršeno mesto za odmor u Crnoj Gori (фото 1)
BURO. Tried&Tested: Hotel Casa del Mare – Mediterraneo je savršeno mesto za odmor u Crnoj Gori (фото 2)

 

Radi se o boutique hotelu sa pet zvezdica koji je kompletno renoviran prošle godine i sada broji 17 soba, a sve je podređeno stvaranju onog čarobnog osećaja „kao kod kuće“. Opuštanje počinje čim se kroči u hotel, enterijer je tako dizajniran da je odmah jasno da će vam ovde biti udobno. Taj utisak postignut je upotrebom tekstila različitih tekstura u paleti neutralnih nijansi, arhitekte su stvorile prostor u kome je lako izmestiti se od svega.

BURO. Tried&Tested: Hotel Casa del Mare – Mediterraneo je savršeno mesto za odmor u Crnoj Gori (фото 3)
BURO. Tried&Tested: Hotel Casa del Mare – Mediterraneo je savršeno mesto za odmor u Crnoj Gori (фото 4)

 

Svaka od soba je dizajnirana u sličnom stilu u kom se provlači nautička tema, ali u različitim bojama i sa drugačijim detaljima. A upravo su sitnice ono što nas kupuje, na ovom mestu su mislili i o najmanjim stvarima kako bi predupredili želje gostiju i pre nego što shvatimo šta nam je zapravo potrebno. Za početak, želeli smo da se naspavamo i zaboravimo na peripetije koje je pred nas postavila 2020 i zahvaljujući velikim udobnim krevetima to je bilo lako izvodljivo, a buđenje pored velikih prozora nasuprot Bokakotorskog zaliva je bio spektakl za sebe. Sobe imaju prostrane terase gde lako možete uhvatiti komad mira sve uz pogled na more koje blista na suncu.

BURO. Tried&Tested: Hotel Casa del Mare – Mediterraneo je savršeno mesto za odmor u Crnoj Gori (фото 5)
BURO. Tried&Tested: Hotel Casa del Mare – Mediterraneo je savršeno mesto za odmor u Crnoj Gori (фото 6)

 


Hotel Casa del Mare – Mediterraneo budi osećaj „kao da smo kod kuće“, samo je sve još bolje, plus uz direktan pogled na more. Realno sve što želimo od života.


 

BURO. Tried&Tested: Hotel Casa del Mare – Mediterraneo je savršeno mesto za odmor u Crnoj Gori (фото 7)
BURO. Tried&Tested: Hotel Casa del Mare – Mediterraneo je savršeno mesto za odmor u Crnoj Gori (фото 8)

 

Ukoliko često putujete sigurno se sami sa sobom igrate igrice rangiranja hotelskih doručaka širom sveta. Ovaj koji nude u Mediterraneo hotelu se vrlo visoko popeo na našoj listi! Služi se u prostoriji sa staklenim zidovima i krovom, što je već dovoljno da uprkos jutarnjoj dezorijentisanosti navučete osmeh na lice. Stakleni zidovi su zapravo vrata koja se otvaraju ka prednjoj zen bašti u kojoj se nalazi bazen i raskošno tropsko rastinje. Čim se smestite, raspoloženi konobari će vam predložiti nešto od specijaliteta sa à la carte menija i izazvaće vas da odaberete baš ono što vama odgovara na koji god način želite da bude pripremljeno. Ne postoji mala i nebitna želja, potrudiće se da vam izađu u susret, a kada sve to pomnožite sa kvalitetnim i svežim sastojcima izvesno je da će svaki početak dana na ovom mestu biti savršen. A znate već onu staru izreku: „Ako se po jutru dan poznaje...“.

BURO. Tried&Tested: Hotel Casa del Mare – Mediterraneo je savršeno mesto za odmor u Crnoj Gori (фото 9)
BURO. Tried&Tested: Hotel Casa del Mare – Mediterraneo je savršeno mesto za odmor u Crnoj Gori (фото 10)

 

Biće fantastičan! I zaista ne preterujemo, niti smo previše euforični. Jok. To kažemo zbog činjenice da je hotelska plaža Bocasa udaljena samo jedan pešački prelaz. Deset koraka, šest stepenika i dočekaće vas hostesa na ulazu sa peškirom i predlogom da sami izaberete leželjku (postoje i kreveti sa baldahinima i mrežama tik iznad vode). Dalje je lako, sa boka na leđa, pa do vode, plutanje kraj bova, pa ležanje dok vreme ne izgubi smisao. Pa žmirkanje u sunce i zelena brda sa druge strane zaliva, idealno da otkrijete smisao života, a savršeno i da odustanete od bilo kakvih misli. Po želji.

BURO. Tried&Tested: Hotel Casa del Mare – Mediterraneo je savršeno mesto za odmor u Crnoj Gori (фото 11)
BURO. Tried&Tested: Hotel Casa del Mare – Mediterraneo je savršeno mesto za odmor u Crnoj Gori (фото 12)

 

Budući da je iznad plaže odličan restoran sve vreme će vam na raspolaganju biti probrani specijaliteti, ovde su se odlučili za pristup da uprkos tome što se radi o plažnom restoranu nema kompromisa sa ukusima. Tako da možete uživati u luksuzu da jedete svežeg divljeg brancina uz lokalnu blitvu na molu pored mora. Ovde je zaista lako setiti se da bi trebalo da budemo zahvalni životu. Hladna Malvazija se kao pratilac ove simfonije ukusa nekako podrazumeva. Posebna preporuka ide signature dezertu, torti od maslina koja se služi uz sladoled od ruzmarina. Ovaj kolač će vas privući zbog imena, a kompletno će vas osvojiti svojim kompleksnim ukusom. Mi smo svi odustali od svojih režima kako bismo svakog dana uživali u poslastici. Koliko su ponosni na ovaj kolač pokazuje i činjenica da su upravo reči „Olive Cake“ iskorišćene za najbitniju stvar – šifru za internet. Što je nama bila takođe bitna stavka, na Bocasi je moguće voditi posao iz plažnog bara, što je naša ulimativna fantazija.

BURO. Tried&Tested: Hotel Casa del Mare – Mediterraneo je savršeno mesto za odmor u Crnoj Gori (фото 13)
BURO. Tried&Tested: Hotel Casa del Mare – Mediterraneo je savršeno mesto za odmor u Crnoj Gori (фото 14)

 

Ono što nas je kupilo do kraja jeste činjenica da ovaj hotel radi tokom čitave godine i tokom hladnijih meseci predstavlja idealnu oazu za punjenje baterija i kompletan odmor. Mediterraneo ima prelep spa deo sa zatvorenim bazenom, parnim kupatilom i saunom. Takođe neguju fine dining pristup kuhinji pa može biti i odlična stanica za sve one koji žele i gastronomsku avanturu koja ovde počiva na korišćenju lokalnih namirnica iz Bokakotorskog zaliva u inovativnim recepturama. Bez sumnje, ovo je mesto na koje ćemo se iznova rado vraćati po novu porciju uživanja.

BURO. Tried&Tested: Hotel Casa del Mare – Mediterraneo je savršeno mesto za odmor u Crnoj Gori (фото 15)
BURO. Tried&Tested: Hotel Casa del Mare – Mediterraneo je savršeno mesto za odmor u Crnoj Gori (фото 16)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor