Pretraga

Dosta vam je svega? Prijavite se za časove joge na Jadranskom moru

Dosta vam je svega? Prijavite se za časove joge na Jadranskom moru

Tekst: Jelena Karakaš

Da je lako, nije. Jer uskoro ćemo kročiti u peti mesec 2021. godine i sigurni smo da većina vas i dalje nije svesna da se ova godina sjurila skoro pa do svoje polovine. Negde između broja zaraženih, vakcine i revakcine, prikupljanja mentalne snage kako za svakodnevni život, tako i za možda neku novu dobru naviku nismo se ni osvrnuli, a proleće nas je obuzelo. Vreme je za podizanje raspoloženja, lepše misli, veću snagu i pre svega - odmor! Da, stigli smo do toga, monotonija nas pritiska, planiranje više od godinu dana ne postoji kao kategorija, pa možda niste ni primetili da je vreme da prikočite sa brigama i poslom, da se malo opustite i posvetite sebi. Možda vam je potrebno nešto više od samo ležanja na suncu kraj vode (iako je to za one koji lako mogu da se isključe idealna opcija)? Predlažemo da ove sezone uplatite retreat putovanje u koja su uključeni i časovi joge pored uživanja kraj Jadranskog mora. Najbolje od svega? Za ove ture namenjene duhu i telu nije vam neophodan negativan PCR test. Šta čekate?

Sea&Spa yoga retreat

Dosta vam je svega? Prijavite se za časove joge na Jadranskom moru (фото 1)
Dosta vam je svega? Prijavite se za časove joge na Jadranskom moru (фото 2)

Ukoliko nas pratite pažljivo sigurno znate da nam je hotel Casa del Mare Mediterraneo jedno od omiljenih mesta u Crnoj Gori. Radi se o malom hotelu sa pet zvezdica koji poseduje i privatnu plažu, tamo je sve podređeno užitku. Kako bi sve podigli na novi nivo, sredinom maja organizovaće Sea&Spa yoga retreat koji će voditi Baya Bangue Namkosse. Ona je sertifikovani instruktor Hatha joge i tehnika disanja. Pored toga vodi emisiju “Baya i joga” na televiziji Nova S.

Šta možete da očekujete: Joga časovi održavaće se uz more, polaznici će imati priliku da uživaju u Bokokotorskom zalivu iz broda, da se zabave na radionicama izrade paste, kao i da se opuste uz posebne projekcije filmova u multimedijalnoj sali.

Kada: od 14. do 19. maja.

Dosta vam je svega? Prijavite se za časove joge na Jadranskom moru (фото 3)
Dosta vam je svega? Prijavite se za časove joge na Jadranskom moru (фото 4)

Fige Yoga Adventures

Dosta vam je svega? Prijavite se za časove joge na Jadranskom moru (фото 5)
Dosta vam je svega? Prijavite se za časove joge na Jadranskom moru (фото 6)

Saša Dakić je pre 2 godine pokrenula zanimljivu priču pod nazivom Fige Yoga Adventures, a danas nudi različite joga časove na prelepim mestima širom Hrvatske. Ona je 2018. godine postala sertifikovana joga instruktorka u školi Gaia Yoga koju vode Sandra Didara Bianco i Tom Richter. Od tada se posvetila misiji da jogu učini interesantnom i privlačnom svima. Iako je trenutno dostupno nekoliko odličnih letnjih programa, preporučujemo vam da otkrijete Yoga Retreat na čarobnim Paklenim otocima pored Hvara.

Šta da očekujete: Sedam dana u raju. Grupa podrazumeva osam osoba, a smeštaj je u eco-friendly kući u prirodi. Dnevni program podrazumeva joga časove (u pitanju je Vinyasa joga), meditaciju, masaže, istraživanje ostrva i uživanje u domaćim obrocima.

Kada: Od 3. Do 9. jula.

Dosta vam je svega? Prijavite se za časove joge na Jadranskom moru (фото 7)
Dosta vam je svega? Prijavite se za časove joge na Jadranskom moru (фото 8)
Dosta vam je svega? Prijavite se za časove joge na Jadranskom moru (фото 9)

jadran escape

Dosta vam je svega? Prijavite se za časove joge na Jadranskom moru (фото 10)
Dosta vam je svega? Prijavite se za časove joge na Jadranskom moru (фото 11)

Koncept Jadran Escape nastao je inspirisan lepotom Jadranskog mora i vrlo je jednostavan, podrazumeva vraćanje prirodi, uz fizičku aktivnost i istraživanje, uživanje u odličnoj hrani i druženju sa ljudima koji slično razmišljaju. Prva radionica održana je prošle godine u septembru u Primoštenu i sve je bilo podređeno postizanju mira i balansa. Jutro je podrazumevalo lagani džoging i časove joge, a zatim i upijanje sunca, za hranu je bio zadužen lokalni restoran sa najdužom tradicijom u tom mestu. Časove joge vodi Ana Stavlić instruktorka hatha joge koja se dugi niz godina bavi marketingom.

Šta možete da očekujete: Malu grupu ljudi i iskustvo koje će vas opustiti i pokrenuti na razmišljanje šta vam je bitno u životu i na koji način možete da uvedete nove navike i hobije u svoju svakodnevnicu.

Kada: Od 2. do 6. juna.

Dosta vam je svega? Prijavite se za časove joge na Jadranskom moru (фото 12)
Dosta vam je svega? Prijavite se za časove joge na Jadranskom moru (фото 13)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor