Pretraga

Evropske letnje destinacije koje bismo voleli da posetimo (ove godine)

Evropske letnje destinacije koje bismo voleli da posetimo (ove godine)

Tekst: BURO.

Nije da se inače kladimo, ali ako bismo zalutali u neku od kladionica, postoje realne šanse da bismo nešto uplatili na ponuđene datume otvaranja granica. Jer smo stigli blizu faze dva - gledamo 3D prikaze plaža sa kabinama od pleksiglasa, razmišljamo šta tačno podrazumeva profesija stjuarta za plažu, i prebrojavamo prijatelje jer smo čuli da je ovogodišnji maksimum na Scorpiosu šestoro ljudi za stolom. Nema šta, svet se jeste promenio, i tek ćemo videti koliko. No, naš omiljeni sport je i dalje maštanje da je sve okej. Pa smo u takvom veselom raspoloženju imaginarno bukirali nekoliko božanstvenih vila i to na najlepšim evropskim destinacijama. Delimo sa vama naše aposulutne favorite.

Evropske letnje destinacije koje bismo voleli da posetimo (ove godine) (фото 1)
Evropske letnje destinacije koje bismo voleli da posetimo (ove godine) (фото 2)
Evropske letnje destinacije koje bismo voleli da posetimo (ove godine) (фото 3)

Italija je jedna apsoutno čarobna zemlja, ali leto u Pulji je nešto blizu savršenstva i zato je Villa Margareta naš letnji izbor. Radi se o kući sa četiri spavaće sobe koja ima pogled na more, a iako je unutrašnjost brižljivo uređena, ovde je naglasak na okućnici. Radi se o prostranstvu koje je ispunjeno drvećem maslina, a u sredini tog rastinja sa zadnje strane kuće je smešten elegantan bazen od 14 metara i nekoliko lounge zona za odmaranje, od ležaljki, do izdvojenih ligeštula. Sama kuća se nalazi na 3 kilometara od grada Ostuni koji je glavni grad regije, a super ideja je i iznajmiti kola i obići seoca u blizini.

Evropske letnje destinacije koje bismo voleli da posetimo (ove godine) (фото 4)
Evropske letnje destinacije koje bismo voleli da posetimo (ove godine) (фото 5)
Evropske letnje destinacije koje bismo voleli da posetimo (ove godine) (фото 6)

Provansa je onaj deo sveta koji može da vam nedostaje čak iako nikada niste bili tamo, a tek kad probate to čarobno parče ležernog francuskog života stvarno može da počne i fizički da vam nedostaje. Luberon je centralni deo Provanse i upravo je to mesto na kom se nalazi predivna kuća napravljena od betona i kamena, koja svojih ravnim linijama prkosi divljem rastinju okolo. Maestralan dizajn je delo dobro poznatog dvojca Karla Fourniera i Olivier Martya iz studija KO. Njihov zadatak je bio da dizajniraju kuću koja će biti jednostavnog izgleda koji neće narušiti prirodu koja jeste u prvom planu. The Modern Chateau ima tri velike spavaće sobe, a ogromni stakleni prozori su tu kako bi se obrisala granica između enterijera i eksterijera.

Evropske letnje destinacije koje bismo voleli da posetimo (ove godine) (фото 7)
Evropske letnje destinacije koje bismo voleli da posetimo (ove godine) (фото 8)
Evropske letnje destinacije koje bismo voleli da posetimo (ove godine) (фото 9)

Pesma kaže „what are dreams made of“ i da ne znamo bolje mogli bi smo da pomislimo da se radi baš o ovom mestu. Skinopi Lodge je mali kompleks vila na slabo naseljenoj strani grčkoj ostrva Milos i iz svake kućice pruža se pogled na Egejsko more. Dizajn kuća je nalik na tradicionalne kućice koje su koristili pecaroši, a svaka ima prozore od poda do plafona za potpuni užitak u prirodi. Ako vas brine privatnost, to je ovde na visokom nivou, budući da su tri vile razbacane na 4 hektara imanja, tako da gostima zagarantovano samo njihovo mesto u prvom redu za gledanje spektakularnih zalazaka.

Evropske letnje destinacije koje bismo voleli da posetimo (ove godine) (фото 10)
Evropske letnje destinacije koje bismo voleli da posetimo (ove godine) (фото 11)
Evropske letnje destinacije koje bismo voleli da posetimo (ove godine) (фото 12)

Legado je maleni boutique hotel na Ibici, poseban po svojoj raskošnoj bašti. Imanje postoji decenijama, pa je bašta u skladu sa tim bogata i skoro na granici džungle. No, sama hotelska zgrada je brižljivo renovirana. Vlasnici Andy i Andreas potrudili su se da sačuvaju najbolje od originalnih elemenata, ali i da dodaju neke od moderne kako bi pružili potpuni komfor. Hotel ima samo 7 smeštajnih jedinica, tako da svi bez gužve mogu uživati u zajedničkom bazenu sa slanom vodom, kao i u bašti gde se služi doručak, ali se takođe nalazi deo sa barom. Savršeno mesto gde se možete oporavljati od ludih žurki dok ne skupite energiju za sledeću.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor