Pretraga

Gde bismo voleli da smo ovog trenutka? Tačan odgovor je Palma de Majorka - evo zašto

Gde bismo voleli da smo ovog trenutka? Tačan odgovor je Palma de Majorka - evo zašto

Tekst: BURO.

Okej, moramo biti fer, ovaj novembar stvarno nije najgori kakvih se sećamo. Krademo sunčane dane ugodno umotani u kapute i spremamo se za prazničnu sezonu. No, to nije razlog da prestanemo da maštamo i da ne stremimo nečemu još boljem. Da li ste znali da se na Palmi de Majorci maksimalna dnevna temperatura vrti oko 20 stepeni? Da, mogli bismo da se odreknemo i tih kaputa. U nekoliko navrata smo vam predstavili šta sve to prelepo špansko ostrvo nudi, a danas ćemo vam otkriti hotel koji je otvoren ovog leta i koji može biti sjajan izbor i za neko zimsko uživanje na obali. Concepció by Nobis je mali hotel uređen sa mnogo pažnje koji svim svojim gostima pruža priliku da uživaju u miru okruženi sjajnim dizajnom.

Gde bismo voleli da smo ovog trenutka? Tačan odgovor je Palma de Majorka - evo zašto (фото 1)
Gde bismo voleli da smo ovog trenutka? Tačan odgovor je Palma de Majorka - evo zašto (фото 2)

Zgrada u kojoj je hotel smešten potiče iz 1576. godine i tu je nekada bila fabrika sapuna, danas je nekretnina kompletno renovirana i u ponudi je više od 30 soba i apartmana, restoran i lounge zone, a za enterijer je bio zadužen švedski biro Wingårdhs. Nobis hotelska grupa je dobro poznata svim ljubiteljima Skandinavije, a u ovom slučaju njihov prepoznatljiv minimalizam ukombinovanjen je sa španskom razigranošću. Rezultat je jedinstveno mesto gde su mnogi elementi custom made pravljeni kako bi sve bilo što posebnije.

Gde bismo voleli da smo ovog trenutka? Tačan odgovor je Palma de Majorka - evo zašto (фото 3)
Gde bismo voleli da smo ovog trenutka? Tačan odgovor je Palma de Majorka - evo zašto (фото 4)
Gde bismo voleli da smo ovog trenutka? Tačan odgovor je Palma de Majorka - evo zašto (фото 5)

Pre svega tu su pločice za koje je bila odgovorna lokalna kompanija Huguet Mallorca specijalizovana za cementne pločice po narudžbini. Kroz ceo hotel (i javne prostore i sobe) provlače se zeleno-bele pločice koje su poređane tako da tvore geometrijsku igru koja daje dinamiku enterijeru. Prozori su restaurirani i sada većina zidova ima ogromne staklene panele koji se mogu otvoriti po želji, a koji čine da sve bude okupano suncem, tako da kad gost kroči u prostor prva asocijacija su „prozračno“ i „rasterećeno“.

Gde bismo voleli da smo ovog trenutka? Tačan odgovor je Palma de Majorka - evo zašto (фото 6)
Gde bismo voleli da smo ovog trenutka? Tačan odgovor je Palma de Majorka - evo zašto (фото 7)

Arhitekte su znalački kombinovale prirodno drvo i ravne linije nameštaja karakteristične za švedski dizajn, uz prirodne materijale i organske forme kakve smo navikli da vidimo na Mediteranu. Sve je vrlo pažljivo osmišljeno kako bi i sam dizajn bio deo odmora i čarobnog iskustva svih onih koji odluče da odsednu na ovom mestu. Pored toga, usluga je na nivou pet zvezdica po čemu je Nobis poznat. A kako njihov hotel u centru Stokholma važi za jedno od omiljenih lokacija za okupljanje, tako je i u ovom na Palmi hotelski restoran Xalest zamišljen kao adresa za hotelske goste, ali i sve one koji požele da tu uživaju. Dirigentsku palicu u kuhinji drži Xema Álvarez i dominiraju tapasi. I šta kažete? Ne bi bilo loše malo se odmoriti tu?

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor