Pretraga

Sedam grčkih ostrva za sve one koji od svog odmora žele nešto drugačije

Sedam grčkih ostrva za sve one koji od svog odmora žele nešto drugačije

Tekst: BURO.

U Grčkoj biste mogli da letujete bar dva života i da i dalje ne otkrijete baš sve što ova zemlja pruža. Samo ćemo reći sledeće, u toj državi postoji oko 6.000 ostrva! Izbor je zaista neverovatan, bilo da volite mondenske destinacije, ili one koje gaje nesputani boho duh, postoji mesto gde ćete poželeti da se trajno naselite. Ali, hajde za početak da vam otkrijemo koji su to naši favoriti ovog leta.

Andros


Ovo je jedno od najbližih ostrva Atini, udaljeno je oko sat vremena brodom i zbog toga je jedno od omiljenih mesta Atinjana koji ga posmatraju kao svoju vikend destinaciju. Možete ovo četrdesetak kilometra dugo ostrvo kombinovati sa posetom grčkoj prestonici, a možete mu dati šansu i na duže kad vikend putnici odu poslednjim trajektom. Vrlo verovatno je da će vas oduševiti zelenilo i vile smeštene u šumi sa kojih se pruža panoramski pogled. Stara grčka reč „Onar“ označava san i upravo je to naziv malog kompleksa vila koje vam preporučujemo za odmor.

Sedam grčkih ostrva za sve one koji od svog odmora žele nešto drugačije (фото 1)
Sedam grčkih ostrva za sve one koji od svog odmora žele nešto drugačije (фото 2)
Sedam grčkih ostrva za sve one koji od svog odmora žele nešto drugačije (фото 3)
Sedam grčkih ostrva za sve one koji od svog odmora žele nešto drugačije (фото 4)
Sedam grčkih ostrva za sve one koji od svog odmora žele nešto drugačije (фото 5)

Hidra


Hidra je mesto gde ćete pomisliti da ste zalutali u vremenu. Zaboravite na dilemu o Facapp-u i na to da li ukidaju Instagram lajkove, samo uživajte u sceni gde sporo promiču magarci ka brdu, dok ribari u luci istovaruju tek ulovljenu ribu. Slow living u svom najboljem izdanju. Fantastična je činjenica da na ovom ostrvu nema automobila, tako da ćete zaista usporiti u najbukvalnijem značenju te reči. Iako to ne biste očekivali od uspavanog grčkog sela, postoji Muzej savremene umetnosti, ali možda to i ne bi trebalo da nas čudi jer se od toliko lepote lako otvore kreativne čakre. Smestite se u elegantan hotel Orloff, ili ako stižete sa društvom, bukirajte vilu na litici u Mamma Mia stilu.

Sedam grčkih ostrva za sve one koji od svog odmora žele nešto drugačije (фото 6)
Sedam grčkih ostrva za sve one koji od svog odmora žele nešto drugačije (фото 7)
Sedam grčkih ostrva za sve one koji od svog odmora žele nešto drugačije (фото 8)

Lezbos


Lezbos je treće po veličini ostrvo u Grčkoj, pa je red da dosta toga očekujete, a neće izneveriti vaša očekivanja! Prekriveno je vinogradima i maslinjacima i ima laskavu reputaciju mesta sa kog stiže najbolja hrana i vino u Grčkoj. Prepustite se gastronomskim avanturama bez zadrške. Najveće mesto na ostrvu je gradić Mitilini, a smešten je u luci koju od Turske deli par desetina kilometara. Bukirajte Lesvion Hotel u samom centru i birajte između soba sa pogledom na luku i onih koje su orijentisane ka crkvi Agios Therapontas.

Sedam grčkih ostrva za sve one koji od svog odmora žele nešto drugačije (фото 9)
Sedam grčkih ostrva za sve one koji od svog odmora žele nešto drugačije (фото 10)
Sedam grčkih ostrva za sve one koji od svog odmora žele nešto drugačije (фото 11)
Sedam grčkih ostrva za sve one koji od svog odmora žele nešto drugačije (фото 12)

Milos


Ovo ostrvo zahvaljujući Instagramu i Pinterestu brzinom svetlosti stiče slavu. Jer dovoljno je da vidite samo par fotografija i automatski ga upisujte na svoj spisak „posetiti“. Iz tirkiznog mora u raznovrsnim formacijama izranjaju bele stene koje deluju kao da su na Marsu, a u realnosti nalaze se na ostrvu između Atine i Krita. Ako vas ne privuku puki estetski kriterijumi, dodaćemo da od svih ostrva Kiklada Milos ima najviše plaža, preko sedamdeset! Iznajmite kuću Terra Mare koja se nalazi na samoj vodi, dovoljno je da otvorite dupla vrata i more vam je pod nogama. Iako je lokacija neverovatna, vredi napomenuti da je i enterijer jako simpatičan u tipičnom mediteranskom stilu.

Sedam grčkih ostrva za sve one koji od svog odmora žele nešto drugačije (фото 13)
Sedam grčkih ostrva za sve one koji od svog odmora žele nešto drugačije (фото 14)
Sedam grčkih ostrva za sve one koji od svog odmora žele nešto drugačije (фото 15)

Naksos


Naksos je najveće ostrvo u grupi Kiklada i potpuno je božanstveno! Radi se o mestu sa bogatom istorijom (neizostavno posetite Arheološki muzej) u kombinaciji sa predivnim plažama koje se blago spuštaju u tirkizno more. Tamo ćete pronaći sve što želite od dobrog letovanja! Postoje plaže idealne za jedrenje, kao i one na kojima se možete osamiti, sitan zlatan pesak se podrazumeva. Na ovom ostrvu ima sjajnih hotela, ali Naxian on the Beach će vas ostaviti bez teksta. Radi se o adults only hotelu koji se nalazi se tik iza plaže, a enterijer kombinuje prirodne materijale i boje, pa predstavlja pravo mesto da se posvetite meditaciji i rešite se briga koje vas inače more.

Sedam grčkih ostrva za sve one koji od svog odmora žele nešto drugačije (фото 16)
Sedam grčkih ostrva za sve one koji od svog odmora žele nešto drugačije (фото 17)
Sedam grčkih ostrva za sve one koji od svog odmora žele nešto drugačije (фото 18)
Sedam grčkih ostrva za sve one koji od svog odmora žele nešto drugačije (фото 19)
Sedam grčkih ostrva za sve one koji od svog odmora žele nešto drugačije (фото 20)

Serifos


Još jedno ostrvo iz grupe Kiklada Serifos će biti savršena baza ako biste da ove sezone se baš ozbiljno posvetite ležanju kraj mora. Jer, ako niste sanjarili o odmoru koji isključuje telefon, a uključuje naramak knjiga, tihu plažu i dotok grčke hladne kafe, onda i niste zaista umorni! Na ovom mestu možete da odaberete plažu po vašem ukusu i da izbegnete sve ljude ikada. Ako želite da sve podignete na novi nivo bukirajte sobu u hotelu Coco-Mat Eco Residences. Da, radi se o čuvenom brendu dušeka - dobar san je zagarantovan.

Sedam grčkih ostrva za sve one koji od svog odmora žele nešto drugačije (фото 21)
Sedam grčkih ostrva za sve one koji od svog odmora žele nešto drugačije (фото 22)
Sedam grčkih ostrva za sve one koji od svog odmora žele nešto drugačije (фото 23)
Sedam grčkih ostrva za sve one koji od svog odmora žele nešto drugačije (фото 24)
Sedam grčkih ostrva za sve one koji od svog odmora žele nešto drugačije (фото 25)

Tinos


Velike su šanse da iako ste letovali na Mikonosu nikad niste čuli za Tinos. Ovo ostrvo se fizički nalazi blizu Mikonosa, ali je miljama udaljeno po doživljaju. Tinos može da se pohvali tradicionalnom uspavanom atmosferom grčkih leta. Širom ostrva smeštena su seoca, ima ih preko pedeset. Omiljen je među surferima koji ovde rado hvataju dobar talas, pa se tokom godina brendirao kao jedno aposlutno chill mesto. Imanje Diles&Rinies biće vam super izbor jer spaja luksuz boutique hotela (sa privatnim bazenima i baštama) i prirodu. Takođe u sklopu imanja postoji i odlična umetnička galerija i fini restoran. Skoro da nećete poželeti da izađete.

Sedam grčkih ostrva za sve one koji od svog odmora žele nešto drugačije (фото 26)
Sedam grčkih ostrva za sve one koji od svog odmora žele nešto drugačije (фото 27)
Sedam grčkih ostrva za sve one koji od svog odmora žele nešto drugačije (фото 28)
Sedam grčkih ostrva za sve one koji od svog odmora žele nešto drugačije (фото 29)
Sedam grčkih ostrva za sve one koji od svog odmora žele nešto drugačije (фото 30)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor