Pretraga

Hajde da produžimo leto, predlažemo predivan hotel Tartane Hôtel u Francuskoj

Hajde da produžimo leto, predlažemo predivan hotel Tartane Hôtel u Francuskoj

Tekst: BURO.

Odmah da vam kažemo, uopšte nam se ne dopada ovaj trend u kome se kao kraj leta uzima poslednji dan avgusta. Pod a) amaterski, pod b) zvanično leto traje do 23. septembra. Tako da mi i dalje vozimo po redu vožnje najtoplijeg doba i još uvek bukiramo smeštaje kraj mora, što je posebno dobro s obzirom da je nesnosna gužva na plažama ove sezone napokon uminula. U tom svetlu sa vama delimo našu novu opsesiju, a to je renovirani hotel Tartane u Sen Tropeu.

Hajde da produžimo leto, predlažemo predivan hotel Tartane Hôtel u Francuskoj (фото 1)
Hajde da produžimo leto, predlažemo predivan hotel Tartane Hôtel u Francuskoj (фото 2)

Radi se o hotelčiću od 5 zvezdica koji broji 27 smeštajnih jedinica i koji je uređen u stilu nasleđa Francuske rivijere, sa posebnim osvrtom na slavne dvadesete godine XX veka. Nekako, lako možemo da zamislimo ljude kao što su Picasso, Ernest Hemingway ili F. Scott Fitzgerald kako pijuckaju koktele pored bazena (a sobe i apartmani u hotelu nose njihova imena). Zajednički prostori, kao i sobe dekorisane su u stilu Mediterana, uz vintage komade nameštaja i prirodne teksture. Sve to daje osećaj da ste smešteni u nečijoj šik vikendici. Posebno je atraktivan mural na plafonu recepcije koji je oslikao umetnik João Incerti.

Hajde da produžimo leto, predlažemo predivan hotel Tartane Hôtel u Francuskoj (фото 3)
Hajde da produžimo leto, predlažemo predivan hotel Tartane Hôtel u Francuskoj (фото 4)
Hajde da produžimo leto, predlažemo predivan hotel Tartane Hôtel u Francuskoj (фото 5)

U okviru hotela posluje restoran Le Saint-Amour na čijem čelu je Maître Koy, a gostima nude mediteranske ukuse ukombinovane sa azijskim uticajima. Svakako najatraktivniji deo jeste grejani bazen koji je okružen udobnim krevetima u boji korala sa jastučićima sa floralnim printom. Odmah do je i otvoreni bar koji izgleda kao ostvarenje svih naših letnjih slova. A iza bazena smešten je raskošni voćnjak gde raste 86 stabala citrusa, što ne samo da izgleda genijalno, već i miriše čarobno.

Hajde da produžimo leto, predlažemo predivan hotel Tartane Hôtel u Francuskoj (фото 6)
Hajde da produžimo leto, predlažemo predivan hotel Tartane Hôtel u Francuskoj (фото 7)

Hotel je gostima ponovo otvorio vrata u junu ove godine, tako da još uvek predstavlja malu tajnu koju znaju samo pravi poznavaoci. Nalazi se na 10ak minuta vožnje od centra Sen Tropea, a hotel svojim gostima nudi uslugu vozača koji je tu da ih odveze gde god požele. Sjajan izbor za poslednje letnje dane!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor