Pretraga

Hotel Meneghetti ima nove vile i odmah smo se spakovali da vidimo o čemu se radi (oduševljeni smo!)

Hotel Meneghetti ima nove vile i odmah smo se spakovali da vidimo o čemu se radi (oduševljeni smo!)

Tekst: Jelena Karakaš

Foto: Jelena Karakaš

Meneghetti Wine Hotel & Winery je mesto koje osvaja i još pre nego što mu se približite. Kad krenete da vijugate kroz istarske puteve i vozite se ka mestašcu Bale jasno je da se iza sledeće okuke krije nešto zbilja posebno. I to ushićenje i očekivanje zauvek ostaje na ivici euforije, totalne radosti i razneženosti. Baš svaki put kad ugledam zelenu kapiju Meneghetti imanja i diskretan Relais & Châteaux znak, preplavi me sreća jer znam da su ispred mene dani hedonizma, gastronomskih avantura i mira koji mi je potreban. Ono što je genijalno jeste da svake sezone kada se vratim po svoje parče uživanja Meneghetti ima nešto novo da ponudi, iznova me osvajajući. Ovog puta povod puta male BURO. ekspedicije bilo je istraživanje ganc novih Meneghetti vila koje su namenjene ljudima koji žele da se opuste u privatnosti sopstvene rezidencije koja je bogatom vegetacijom zaklonjena od tuđih pogleda.

Hotel Meneghetti ima nove vile i odmah smo se spakovali da vidimo o čemu se radi (oduševljeni smo!) (фото 1)
Hotel Meneghetti ima nove vile i odmah smo se spakovali da vidimo o čemu se radi (oduševljeni smo!) (фото 2)
Hotel Meneghetti ima nove vile i odmah smo se spakovali da vidimo o čemu se radi (oduševljeni smo!) (фото 3)
Hotel Meneghetti ima nove vile i odmah smo se spakovali da vidimo o čemu se radi (oduševljeni smo!) (фото 4)

Imanje Meneghetti nudi lepotu na koju god stranu krenuli, od unutrašnjeg dvorišta gde se služi doručak (savet: dođite rano i u svakom zalogaju uživajte s mirom, zalijte sve sa kapućinom, obavezno dodajte i kajsije), preko velikog otvorenog bazena gde se nalazi i šarmantan restoran gde se služi ručak i gde pogled puca na vinograde dokle god oko doseže, sve do manjeg otvorenog bazena gde vazduh miriše na aromatičnu kombinaciju lavande i smilja. I to je samo početak. Jer kad krenete u lenju šetnju po komšiluku nailazićete na detalje koji osvajaju, kao što su male staklene bašte, rustični ćupovi, cvetni vrtovi... U nekom trenutku će vam se učiniti da ste upali u neki film i to nekako i nije daleko od istine, ovde se pomno pazi na svaki detalj i u tome leži čar odmora, dobićete ozbiljnu porciju lepote u njenoj esenciji.

Nove vile koje su od ove sezone u ponudi su namenjene za boravak dve osobe i to u aposlutnom komforu. Radi se o kamenim kućama od po više od sto kvadrata koje su sačinjene od prostranog dnevnog boravka sa elegantnom kuhinjom, tu je i velika spavaća soba (sa najudobnijim krevetom) i ogromno kupatilo. Iako ćete poželeti da se zaključate i momentalno bacite ključ, nismo ni blizu kraja ovog spektakla, kada se otvore velika staklena vrata dnevne sobe izlazi se na privatno dvorište sa vrtom i tirkiznim bazenom gde bezbrižno u privatnosti možete odmarati. I to je upravo ono što smo mi uradili!

Hotel Meneghetti ima nove vile i odmah smo se spakovali da vidimo o čemu se radi (oduševljeni smo!) (фото 5)
Hotel Meneghetti ima nove vile i odmah smo se spakovali da vidimo o čemu se radi (oduševljeni smo!) (фото 6)
Hotel Meneghetti ima nove vile i odmah smo se spakovali da vidimo o čemu se radi (oduševljeni smo!) (фото 7)
Hotel Meneghetti ima nove vile i odmah smo se spakovali da vidimo o čemu se radi (oduševljeni smo!) (фото 8)

Ležaljka, dobra knjiga i hor zrikavaca dok sve miriše na lavandu je iskustvo koje će vam na najjasniji način poručiti da život stvarno ume da bude jako, jako dobar. I da su te epizode kada se nežno možete prepustiti prirodi ono za šta radimo čitave godine. Ljubazno osoblje je udaljeno samo jedan poziv od vas i zaista su tu da vam obezbede da, po želji, ni ne morate da napuštate svoju kamenu kućicu iz mašte.

Ono što je sjajno jeste da je veliki mini bar opremljen favoritima iz Meneghetti vinarije, kad otvorite fioku tu je selekcija belih, crvenih i roze vina. Ovogodišnji BURO. izbor je bio Meneghetti Kuća Glavić Malvasija Dubrovačka, nežna malvazija: sveža, lagano mineralna, i prilično elegantna, ali sa južnim aromama kao što su ruzmarin, suvo cveće, limun i dinja.

Hotel Meneghetti ima nove vile i odmah smo se spakovali da vidimo o čemu se radi (oduševljeni smo!) (фото 9)
Hotel Meneghetti ima nove vile i odmah smo se spakovali da vidimo o čemu se radi (oduševljeni smo!) (фото 10)
Hotel Meneghetti ima nove vile i odmah smo se spakovali da vidimo o čemu se radi (oduševljeni smo!) (фото 11)
Hotel Meneghetti ima nove vile i odmah smo se spakovali da vidimo o čemu se radi (oduševljeni smo!) (фото 12)

Ukoliko vam dosadi da gledate razigrane leptire, igru svetla u vinskoj čaši i oblake koji sporo promiču (mada iz mog iskustva mogu da kažem – nemoguće!), možete iskoristiti organizovani transfer i otići do Meneghetti Beach Cluba. Plaža se nalazi na pet minuta lagane vožnje od hotela i tamo možete nastaviti ono što ste započeli u vili, uživajte u putovanju u sebe dok se talasi raspršuju o obalu, a more bljeska.

Hotel Meneghetti ima nove vile i odmah smo se spakovali da vidimo o čemu se radi (oduševljeni smo!) (фото 13)
Hotel Meneghetti ima nove vile i odmah smo se spakovali da vidimo o čemu se radi (oduševljeni smo!) (фото 14)
Hotel Meneghetti ima nove vile i odmah smo se spakovali da vidimo o čemu se radi (oduševljeni smo!) (фото 15)
Hotel Meneghetti ima nove vile i odmah smo se spakovali da vidimo o čemu se radi (oduševljeni smo!) (фото 16)

Realno, teško je smisliti bolje mesto za romantični beg od ove istarske oaze. Kad poželite da nešto proslavite (ja bih rekla – svaki dan to zaslužuje!) spakujte pokoju krpicu i uzmite omiljenu osobu za ruku. Jer posle nekoliko dana na ovom mestu ponovo ćete otkriti da se lepota života krije u onim malim, naizgled običnim stvarima. Da je sreća doručkovati ispod gnezda lastavica i buljiti u pčele u žbunu lavande dok mešate jutarnju kafu. Da vrhunski luksuz leži u diskreciji i nenametljivosti, a da se gosti osvajaju kvalitetom bez kompromisa. Lično? Već se radujem sledećoj epizodi novih lekcija maestralnog života koje uvek dobijem kada odsednem u Meneghetti hotelu. Štreberski hvatam beleške!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor