Pretraga

Hotel Particulier Montmartre je redizajniran i izgleda bolje nego ikada

Hotel Particulier Montmartre je redizajniran i izgleda bolje nego ikada

Tekst: BURO.

Najprivatniji i najmanji hotel u srcu Pariza otkriva svoje novo lice za letnju sezonu. Ovaj francuski dragulj je nekada pripadao Hermes porodici, a vremenom se ova porodična kuća koja se nekada zvala „une Folie“ nametnula kao jedna od glavnih referenci u Parizu.

Hotel Particulier Montmartre je redizajniran i izgleda bolje nego ikada (фото 1)

Arhitekta Pierre Lacroix redizajnirao je pet apartmana koji varijaju između 35 i 85 kvadrata i udahnuo im novu dozu živosti i šika. On je već sarađivao sa hotelom, kada je 2015. godine na terasu koktel bara Très Particulier dodao bezbojne fotelje, Grand Salon je 2018. godine obojio nijansama puderastih tonova i završio estetski krug staklenim krovom u stilu zimskog vrta.

Hotel Particulier Montmartre je redizajniran i izgleda bolje nego ikada (фото 2)
Hotel Particulier Montmartre je redizajniran i izgleda bolje nego ikada (фото 3)
Hotel Particulier Montmartre je redizajniran i izgleda bolje nego ikada (фото 4)

U novom poduhvatu, igrao je vrlo smelo. Zidove je ukrasio tapetama u leopard printu i dodao ogledalo na plafonu, a u dizajnerski potpis umešao i vintage komade nameštaja - lampe Hansa Kögla i firentinske plafonjere iz sedamdesetih. I kupatila su dobila novu dimenziju, kadu obloženu crvenim mermerom uz zidove na kojima igraju mozaici.

Hotel Particulier Montmartre je redizajniran i izgleda bolje nego ikada (фото 5)

Scenu u bašti oblikovao je pejzažista Louis Benech, a između bršljena i šišmira, možete kušati najfinije zalogaje francuske kuhinje. 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor