Kako da uživate u iskustvu odsedanja u hotelima sa 5 zvezdica u Parizu bez da platite i noćenje u njima

    11.03.2020.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/03/pariz5_cover.jpg

    Pariz je fantastičan grad, to svi znamo. I svesni smo da se tamo nalaze neki od najluksuznijih i najelegantnijih hotela na svetu, a iskustvo odsedanja u njima je zbilja božanstveno. Ali, ne morate potrošiti čitav budžet na noćenje u nekom od njih, možete jednostavno rezervisati neko od posebnih iskustava koje nude i osetiti glam&glitz tih čarobnih mesta.

    Popodnevni koktel

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/03/1583920270482116.jpg

    Luksuzni hotel La Reserve ušuškan je u osmom arondismanu i nalazi se u prelepoj zgradi u Belle Époque stilu čiji je prvobitni vlasnik bio polubrat Napoléona III – Duc de Morny. Biblioteka ovog hotela je spektakl za sebe, nameštaj je u bojama dragulja, dok su duž zidova police ispunjene sa 3.000 antikvarnih knjiga iz XIX veka. Kada sedite na ovom mestu imate utisak da su sve brige nestale i da se nalazite u pralalenom (elegantnom) univerzumu. Iako je bar vrlo lep, opredelite se da svoje piće popijete upravo u biblioteci koja se otvara svakog dana posle 17 časova. Probajte da uhvatite mesto pored originalnog kamina i poručite neki od odličnih koktela iz ponude, Femme Fatal primera radi kombinuje šampanjac, limetu, krastavac i liker od zove.

    Čas kuvanja

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/03/1583920270282238.jpg

    Večera u Ritzu zvuči kao super opcija, ali možete otići i korak dalje i prijaviti se za prestižnu školu kuvanja Ritz Escoffier. Kurs je poludnevni, a na kraju lekcije imaćete priliku da probate šta ste pripremili zajedno sa kuvarima iz Ritza i novim prijateljima sa kursa. Na kursu ćete naučiti pripremu jednog slatkog i jednog slanog jela (cena je 150 evra po osobi), a radi se o specijalitetima kao što su pačetina sa palentom, čokoladna torta sa narandžom ili krambl od lešnika sa sorbeom od jogurta. Ako više volite da pripremate kolače možete se odlučiti za kurs na kome se uči priprema francuskih kolačića madlene, tartova i svega od čokolade (cene variraju između 110 i 140 evra), a kući ćete otići sa isprintanim receptima i Ritz keceljom.

    Luksuzni čaj

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/03/1583920270432728.jpg

    Od trenutka kada prođete kroz vrata hotela Four Seasons George V pomislićete da ste u bajci, pre svega zbog fantastičnih cvetnih aranžmana (u proseku, hotel koristi 14.000 cvetova nedeljno). No, kad se povratite od lepote nastavite ka baru La Galerie gde će vas sačekati pijanista uz nežne melodije. Možete da se opredelite za high tea opciju, ali mi vam preporučujemo da dodate i čašu šampanjca (60 evra) uz piće će vam poslužiti selekciju slanih zalogaja, ukusne kolače i nezaobilazne skonse sa kremom i džemom od malina. Ako želite da duže ostanete na oblačiću uživanja nastavite ka renoviranom spa centru (od 130 evra).

    Ekskluzivna večera

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/03/1583920270021999.jpg

    Kada se nađete za nekim od stolova ispod romantičnog staklenog svoda koji je dizajnirao Gustave Eiffel poželećete da se uštinete da proverite da li sanjate, ili ste stvarno upali u najfrancuskiji francuski kliše. V restoran u hotelu Vernet ima samo 35 mesta, tako da šef kuhinje Richard Robe i master francuske gastronomije ima dovoljno vremena da se posveti svakom specijalitetu do kraja. On je poznat po tome što klasična jela iz prošlosti menja u skladu sa modernim dobom i sezonom. Radi se o tasting menu konceptu koji uključuje sedam jela (između 95 i 105 evra po osobi) i obećava istinsku rapsodiju ukusa.

    Filmski čas

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/03/1583920270363398.jpg

    Hotel Le Royal Monceau sa ponosom nosi epitet „umetnički“, imaju stalno zaposleng art konsijerža, bioskop sa 99 mesta i avangardne umetničke instalacije. Nedeljom i oni koji nisu gosti hotela mogu prisustvovati privatnim projekcijama u Katara Cinema bioskopu (40 evra), to iskustvo uključuje i čašu šampanjca i porciju karamelizovanih kokica po receptu Pierre Herméa.

    Saznaj više:
    Povezani članci: