Pretraga

Kako izgleda čisto leto? Kao ganc novi eko hotel La Bionda

Kako izgleda čisto leto? Kao ganc novi eko hotel La Bionda

Tekst: BURO.

Španija. Mediteran. Jug! Kosta Brava je magična destinacija sama za sebe, a kada vam skrenemo pažnju na gradić Begur i ganc novi hotel La Bionda sve se diže na novi nivo. Radi se o malenom hotelu koji broji samo osam soba, a sve to u kući iz XVII veka, koja zahvaljujući studiju Quintana Partners izgleda i više nego magično!

Kako izgleda čisto leto? Kao ganc novi eko hotel La Bionda (фото 1)
Kako izgleda čisto leto? Kao ganc novi eko hotel La Bionda (фото 2)
Kako izgleda čisto leto? Kao ganc novi eko hotel La Bionda (фото 3)

Arhitekte su dobile zadatak da maksimalno iskoriste postojeću građevinu, kao i da pronađu novu namenu originalnim materijalima. Već na samoj fasadi ova vizija očitava se u vidu ogoljenih zidova od cigle, a kada se kroči u unutrašnjost sve dobija pun smisao. Sve odiše šarmom prohujalih vremena, ali istovremeno tu su sve prednosti modernog života koje su mudro uklopljene.

Kako izgleda čisto leto? Kao ganc novi eko hotel La Bionda (фото 4)
Kako izgleda čisto leto? Kao ganc novi eko hotel La Bionda (фото 5)
Kako izgleda čisto leto? Kao ganc novi eko hotel La Bionda (фото 6)

Arhitekte Benito Escat i Pol Castells su od ovog mesta stvorili savršenu lokaciju za odmor, a tokom renoviranja su ispoštovali autentičnost prostora tako što svaka smeštajna jedinica zapravo odaje počast slavnim ženama koje su ovde boravie tokom XX veka. Tako da možete iznajmiti sobe sa nazivima kao što su Charlotte, Carmen, Joséphine... Radi se o fantastično dizajniranim prostorijama u neutralnim detaljima sa specifičnim art detaljima. Pored toga, tu su sitnice koje oslikavaju da smo ipak u XXI veku, kao što su pametni televizori sa Netflixom i bluetooth Marshall zvučnici koje, između ostalog možete koristiti za preslušavanje hotelske Spotify liste (iz kategorije odlična).

Kako izgleda čisto leto? Kao ganc novi eko hotel La Bionda (фото 7)
Kako izgleda čisto leto? Kao ganc novi eko hotel La Bionda (фото 8)
Kako izgleda čisto leto? Kao ganc novi eko hotel La Bionda (фото 9)

Ono što je neizostavno spomenuti kada pričamo o ovom hotelu jeste njegov pozitivan uticaj na okolinu. Većina električne energije koju koriste dobija se putem panela koji sunčevu energiju pretvaraju u snagu za pokretanje klime, kao i za toplu vodu. Takođe, ovo mesto se može pohvaliti oznakom plastic free, i zapravo ovde koriste originalnu, ručno rađenu keramiku. Kozmetika koja goste čeka u kupatilima je organskog porekla, biorazgradiva je i nije testirana na životinjama. Radi se o brižljivo dizajniranoj lokaciji čiji vlasnici žele da nas ovo mesto sve nadživi poštujući smernice za budućnost. La Bionda je odličan primer šta želimo od hotela i turizma u budućnosti

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor