Pretraga

Kolorit i simetrija: Hoteli koji izgledaju kao da su iz Wes Andersonovih filmova

Kolorit i simetrija: Hoteli koji izgledaju kao da su iz Wes Andersonovih filmova

Tekst: BURO.

Jedinstva dela filmskog stvaraoca oživljavaju u ovim kinematografski inspirisanim hotelima.

Wes Anderson je stvorio svet od nule u svakom svom filmu. Alegorična ružičasta fasada Grand Budapest hotela, plave nijanse bazenskih pločica The Life Aquatic-a... Od hashtaga #accidentalliwesanderson, koji je od tada pretočen i u knjigu, do viralnih TikTokova koji imitiraju prepoznatljivi ekscentrični stil režisera, Wes Andersonova estetika oličena je u živopisnom i posebno uglađenom dizajnu, koji je inspirisao enterijere mnogih hotela širom sveta.

Uoči predstavljanja na Filmskom festivalu u Kanu njegovog novog filma Asteroid City i njegovog prikazivanja u bioskopima 21. juna, ovo su hoteli koji imaju sve što je potrebno za pravi Wes Anderson filmski set.

Kolorit i simetrija: Hoteli koji izgledaju kao da su iz Wes Andersonovih filmova (фото 1)

Le Venice Simplon-Orient-Express

Zamislite mobilni hotel. Neosporni luksuz Venice Simplon-Orient-Express-a je klasu iznad u odnosu na Darjeeling Limited, ali sve, od dekora do uniformi osoblja čuvenog Belmond voza, koketira sa nostalgičnim touch-om reditelja. Wes Anderson je čak dizajnirao automobil koji se nalazi u drugom vozu 2021. „Volim vozove!“, istakao je tada (Slika levo).

The National Exchange, Nevada , kalifornija

Ako je sam grad dostojan filmskog seta, novorenovirani istorijski hotel National Exchange odiše bioskopskim šarmom u svakom uglu. Smešten u srcu regiona Gold Country, objekat ima sve što bi moglo da zadovolji fanove Wesa Andersona svojim starinskim nameštajem i beskompromisnim cvetnim tapetama. Rezervišite sto u Loli, restoranu i baru u prizemlju, i raskomotite se na jednom od crvenih baršunastih banketa (Fotografije desno).

Kolorit i simetrija: Hoteli koji izgledaju kao da su iz Wes Andersonovih filmova (фото 2)
Kolorit i simetrija: Hoteli koji izgledaju kao da su iz Wes Andersonovih filmova (фото 3)

The Graduate Hotels: Palo Alto, Kalifornija i Oxford, Mississippi

Lanac hotela, koji se etablirao u američkim univerzitetskim gradovima, mnoge od svojih inspiracija duguje pomenutom reditelju. U njegovom nedavno otvorenom objektu u Palo Altu u Kaliforniji (na slici), impozantna bukolična tapiserija dočekuje goste, podsećajući na prepoznatljiv retro stil Wesa Andersona. U Oxford, u državi Misisipi, predvorje je ukrašeno globus lampama koje će oduševiti početnike avanturiste. Svuda, originalna mešavina printa i starinskih predmeta unosi meku i sanjivu atmosferu, od unutrašnjosti soba do prijemnih sala.

Kolorit i simetrija: Hoteli koji izgledaju kao da su iz Wes Andersonovih filmova (фото 4)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor