Pretraga

Novi Soho House u Stokholmu nalazi se u nekadašnjoj crkvi

Novi Soho House u Stokholmu nalazi se u nekadašnjoj crkvi

Tekst: BURO.

Svaki put kada čujemo da će novi hotel iz lanca Soho House otvoriti svoja vrata očekivanja se penju visoko i baš svaki put oni sa maksimalnim brojem poena odgovore na njih! Kad su najavili otvaranje u Stokholmu, bili smo spremni na nešto sasvim posebno, ali su uspeli da nas ponovo iznenade! Ovo im je drugi hotel u Skandinaviji (posle super uspešnog lansiranja u Kopenhagenu), nalazi se u prostoru nekadašnje crkve u centru Stokholma u blizini popularne ulice Nybrogatan gde je smešteno mnoštvo popularnih restorana, kafea i radnji (uključujući i Acne Archive).

Novi Soho House u Stokholmu nalazi se u nekadašnjoj crkvi (фото 1)
Novi Soho House u Stokholmu nalazi se u nekadašnjoj crkvi (фото 2)

Svi hoteli koji posluju u okviru Soho House lanca imaju sličnosti, ali trude se i da svaki ima svoj karakter i autentičan duh koji će privući goste, ali i one koji samo žele da se zabave. Ovaj prostor je već sam po sebi monumentalan i privlačan, a dizajneri su se poigrali i napravili kombinaciju brend standarda i uticaja skandinavskog stila, pa su tako tu printovi dizajnerke Cathy Nordström kao i vintage nameštaj dizajnera i brendova iz celog regiona.

Novi Soho House u Stokholmu nalazi se u nekadašnjoj crkvi (фото 3)
Novi Soho House u Stokholmu nalazi se u nekadašnjoj crkvi (фото 4)

Svaki hotel ima sopstvenu art kolekciju koja se posebno bira i sklapa u skladu sa lokacijom i samom zgradom hotela. Ovog puta izabrana dela su isključivo od savremenih umetnika koji su rođeni, ili su živeli i stvarali u Švedskoj.

Novi Soho House u Stokholmu nalazi se u nekadašnjoj crkvi (фото 5)
Novi Soho House u Stokholmu nalazi se u nekadašnjoj crkvi (фото 6)

Iako je Soho House prepoznatljiv po visokom standardu kada je dizajn u pitanju još jedna od njihovih najjačih tačaka jeste društveni život, svaki hotel vrlo brzo postaje gradski hot spot na svakoj lokaciji gde otvori svoja vrata, pa ni ovde nije izuzetak. Postoji bar koji je smešten ispod visokih svodova od drveta, gde svetlost dopire iz restauriranih vitražnih prozora. Toplo, misteriozno i ugodno su reči kojima možemo opisati ovaj kutak, a odmah zatim na pamet nam padaju i odrednice intimno i retro. U prizemlju je i smešten italijanski restoran Club Cecconi’s u kome se služe specijaliteti zbog kojih se traži rezervacija više. Nema ni mesec dana od kada su gosti počeli da pristižu na novu lokaciju, a hotel se već nametnuo kao must visit mesto. Mi smo ga velikim slovima upisali na našu travel agendu za 2023!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor