Pretraga

Novootvoreni Baja Club hotel u Meksiku inspiriše nas da se spakujemo i otputujemo ovog momenta

Novootvoreni Baja Club hotel u Meksiku inspiriše nas da se spakujemo i otputujemo ovog momenta

Tekst: BURO.

Istina je, počeli smo da otvaranja hotela i ponovno uspostavljanje avio veza posmatramo kao fudbalsku utakmicu. Svako novo presecanje crvene vrpce i puštanje hotela u rad slavimo kao pogođeni penal u 90. minutu. Slavlje je slađe kada se radi o nekom vrlo kul smeštaju koji se nalazi u delu sveta koji je trenutno moguće posetiti. Najnoviji hotel Baja Club otvoren je u gradu La Paz u Meksiku i iza njega stoji jedna od najboljih hotelskih grupa Grupo Habitata (o njima možete pročitati više - ovde). Radi se o hotelu sa pet zvezdica koji donosi dozu šika i vrlo kul boemskog uređenja. Marine Delaloy i Paula Alvarez de Toledo iz biroa Jaune stoje iza enterijera koji je uređen u skladu sa aktuelnim trendovima u svetu dizajna.

Novootvoreni Baja Club hotel u Meksiku inspiriše nas da se spakujemo i otputujemo ovog momenta (фото 1)
Novootvoreni Baja Club hotel u Meksiku inspiriše nas da se spakujemo i otputujemo ovog momenta (фото 2)

One su u saradnji sa arhitektom Max von Werzom koji je vodio projekat kreirale enterijer u kome dominira svetlo drvo, prirodni materijali (ratan, trska, kanap) i pločice u zelenoj i boji terakote. Hotel broji 32 sobe, a najveći apartman ima i predivnu terasu koja nudi pogled na bazen oko koga je nasut pesak, a tu su i vrlo kul prugaste ležaljke za sve goste hotela. Pri izboru printa i boja bili su inspirisani Soho House hotelima.

Novootvoreni Baja Club hotel u Meksiku inspiriše nas da se spakujemo i otputujemo ovog momenta (фото 3)
Novootvoreni Baja Club hotel u Meksiku inspiriše nas da se spakujemo i otputujemo ovog momenta (фото 4)
Novootvoreni Baja Club hotel u Meksiku inspiriše nas da se spakujemo i otputujemo ovog momenta (фото 5)

Vila u kojoj je smešten hotel originalno je sagrađena 1910. godine, a kako bi smestili sve što je potrebno u smeštaju sa pet zvezdica iza nje su dodali i novu zgradu od pet spratova gde je spa centar i bar na krovu. U starom delu nalazi se lobi čiji pod je prekriven crvenim terrazzo pločicama, a zidovi su okrečeni u nežnu nijansu zelene boje. Dok je novi deo uređen više u svedenom zen stilu i sobe imaju izlaze na dvorište i baštu.

Novootvoreni Baja Club hotel u Meksiku inspiriše nas da se spakujemo i otputujemo ovog momenta (фото 6)
Novootvoreni Baja Club hotel u Meksiku inspiriše nas da se spakujemo i otputujemo ovog momenta (фото 7)

Paleta boja vrti se oko zemljanih tonova koji su karakteristični za taj kraj, sobe su jednostavno opremljene i sve je u funkciji odmora i uživanja. Kupatila se uređena po uzoru na tradicionalne meksičke hacijende. Ovaj prostor zapravo pruža ugođaj elegentne vile iz prošlog veka pomešan sa savremenim uticajima i tehnologijom koja je potrebna svakom modernom turisti. Idealan miks!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor