Pretraga

Novootvoreni hotel Sookie će biti naš izbor kad sledeći put budemo putovali u Pariz

Novootvoreni hotel Sookie će biti naš izbor kad sledeći put budemo putovali u Pariz

Tekst: BURO.

Svi mi zauvek zaljubljeni u Pariz jedva čekamo da se zatrčimo u zagrljaj tom šarmantnom gradu, dok su mere na snazi nekako putovanja gube na onom magičnom momentu da je sve moguće dok smo u dimenziji koja isključuje realan život. Upravo je to razlog što još uvek nismo otišli u omiljene gradove, destinacije koje nam pune baterije i donose inspiraciju. Čekamo u niskom letu i pratimo vesti, ali istovremeno dopunjavamo svoje Google mape adresama koje neizostavno moramo obići ovaj put. Tom timu se nedavno pridružio i novi hotel u pariskom Mareju, Sookie je nešto između hotela, gostionice i doma kakvog nikada nismo imali. I osvojio nas je iz prve!

Novootvoreni hotel Sookie će biti naš izbor kad sledeći put budemo putovali u Pariz (фото 1)
Novootvoreni hotel Sookie će biti naš izbor kad sledeći put budemo putovali u Pariz (фото 2)

Za uređenje je odgovorna Dorothée Delaye koja je napravila vrlo uspešan transfer iz medija u svet dizajna enterijera. Njena misija u novoj karijeri jeste da kreira prostore koji odišu posebnom atmosferom i koji dobijaju na patini i vrednosti tokom vremena. A njen stil bismo mogli opisati kao sveden i pomalo muževan, veruje da su detalji to što boji prostor i daje mu karakter, pa u svakom projektu veliku pažnju pridaje tome da odabere idealne.

Novootvoreni hotel Sookie će biti naš izbor kad sledeći put budemo putovali u Pariz (фото 3)
Novootvoreni hotel Sookie će biti naš izbor kad sledeći put budemo putovali u Pariz (фото 4)
Novootvoreni hotel Sookie će biti naš izbor kad sledeći put budemo putovali u Pariz (фото 5)

Tako je i u slučaju hotela Sookie uspela da stvori atmosferu privatne kuće ispunjene udobnim nameštajem i zanimljivim dekoracijama. Zapravo ovo je kuća kakvu nikada nismo ni znali da smo želeli, a sada smo nestrpljivi da se checkinujemo baš tamo.

Pedesete godine su osnovna nit inspiracije, tu su plišane klupe, prirodno drvo, police ispunjene starim knjigama... Povrh svega tu je bogata kolekcija ploča iz vintage radnje Emmeline Lescure. Muzika je nešto na šta se na ovom mestu pridaje velika pažnja, jer je sam hotel dobio svoje ime po džez klasiku „Sookie, Sookie“ Granta Greena.

Novootvoreni hotel Sookie će biti naš izbor kad sledeći put budemo putovali u Pariz (фото 6)

Na prizemlju je smeštena mala kafeterija vrlo ljupkog retro dizajna gde možete popiti šoljicu odlične Lanni kafe, pojesti čokoladnu babku, ili granolu sa svežim voćem. Savršeno za startovati dan u gradu svetlosti.

.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor