Pretraga

Old school glamur na turskoj obali

Old school glamur na turskoj obali

Tekst: BURO.


Na našem tržištu se turska obala pozicionirala kao odličan izbor za porodice sa malom decom u ogromnim hotelima po principu all inclusive, koji generalno jesu okej, ali često ne mogu u potpunosti da opravdaju dodeljenih pet zvezdica. Zato biste pre rekli da je ovaj super šik hotel negde na francuskoj, ili italijanskoj obali, ali i Turska može ponuditi jednako glamurozna mesta kao te poznate destinacije.

Old school glamur na turskoj obali (фото 1)
Old school glamur na turskoj obali (фото 2)

Boutique hotel Alavya se nalazi u gradu Alačati na Češme poluostrvu desetak kilmetara od istoimenog grada. Radi se o mondenskom mestu sa peščanim plažama i dugom tradicijom proizvodnje maslinovog ulja i vina. Danas je ovaj gradić poznat i ljubiteljima surfa, budući da tu vrlo lako mogu da uhvate dobar talas. Pored toga u ovoj delu Turske postoji veliki broj vrlo finih restorana, kafea i butika, pa svako ko se odluči za letovanje tu može uživati u brojnim aktivnostima.

Old school glamur na turskoj obali (фото 3)

Sam hotel je toliko sladak i živopisan da ćete se momentalno zaljubiti, radi se o nekoliko starih kamenih kuća koja su kompletno renovirane i povezane su predivnim dvorištem. Eksterijer osvaja na prvi pogled, na prozorima su retro žaluzine nežnoplave plave, a građevina je obrasla puzavicama dok je bašta ispunjena razgranatim stablima maslina, šljiva, datula i mastike. Što predstavlja pravi praznik za oči, ali takođe vazduh ispunjava slatkim aromama kakve možete osetiti samo na Mediteranu. Hotel Alavya broji 25 soba različitih veličina, a svi gosti mogu uživati u miru i privatnosti. Svaka soba je potpuno različita, a za uređenje je bio zadužen proslavljeni turski dizajner Hakan Ezer koji je u enterijeru kombinovao ručno rađene komade nameštaja i dela turskih umetnika kao što su Zeki Faik İzer, Sabri Berkel i Ahmet Çerkez. Ako ste u potrazi za nečim autentičnim na pravom ste mestu.

Old school glamur na turskoj obali (фото 4)
Old school glamur na turskoj obali (фото 5)

Čak tri šefa kuhinje su zaduženi za specijalitete u restoranu u okviru hotela, a kako bi gostima priredili maksimalni užitak, postoji i hotelska pekara gde svaki dan mese svež hleb i peciva (oh da, to znači da možete grickati sveže kroasane sa puterom ispod drveta masline svakog jutra – ma jedan je život!). Uz prvi sumrak gosti su pozvani da se okupe ispod velikog drveta šljive gde u baru mogu ispijati koktele i odlična lokalna vina. U sklopu hotela postoje i teretana, sauna i parno kupatilo za kompletno opuštanje. Dok oni naklonjeni avanturi mogu posuditi vespe i bicikle i bolje se upoznati sa okolinom. Prava fantazija!

Ostavite komentar