Pretraga

Otkrijte Egipat na nov način - predlažemo vam luksuzno krstarenje

Otkrijte Egipat na nov način - predlažemo vam luksuzno krstarenje

Tekst: BURO.

Egipat je tokom godina postao asocijacija na lenjo uživanje na suncu, peščane plaže, velike resort hotele i uopšteno odmor koji ne podrazumeva previše lutanja i avanture. Ali, mi vam predlažemo da otkrijete i drugu stranu ove čarobne zemlje, njenu mistiku, istoriju i tradiciju, ali sve upakovano u lukuzne pakete za moderne turiste koji od svog odmora ipak žele malo više. Najlakši način da zahvatite najbolje od svih tih iskustava jeste da uplatite zimsko kristarenje i uživate u epizodi koju ćete dugo pamtiti.

Otkrijte Egipat na nov način - predlažemo vam luksuzno krstarenje (фото 1)
Otkrijte Egipat na nov način - predlažemo vam luksuzno krstarenje (фото 2)
Otkrijte Egipat na nov način - predlažemo vam luksuzno krstarenje (фото 3)

Kompanija Nour el Nil nudi luksuzne brodove za kristarenje niz reku Nil. U svojojoj floti oni imaju 6 brodova, dužine između 37 i 52 metara. Svi brodovi su tipa Dahabeya, izvorno to su bili brodovi građeni za prevoz slavnih osoba i kraljevskih porodica, ime u prevodu znači “zlatni”. Danas, ti luksuzni brodovi služe za uživanciju na reci, najveći brod “Adelaïde” ima 2 panoramska apartmana i 10 prostranih soba, a o gostima brine 15 članova posade. I sve je podređeno da gosti dožive Egipat na nov način i da ga otkriju sa reke, tokom nekoliko interesantnih dana.

Otkrijte Egipat na nov način - predlažemo vam luksuzno krstarenje (фото 4)

Uobičajna ruta traje 6 dana, polazi se iz Esne (grad je udaljen nešto više od 50 kilometara od Luksora), zatim se kristari kroz mesta kao što su Edfu, Kom Odbo, uz posetu kamenolomu Gebel es Silsila. Cilj ovog putovanja jeste da se gosti izmeste iz svakodnevnice i diskonektuju se od svojih problema (wi-fi je dostupan na brodovima, ali lako je tu činjenicu zaboraviti dok vam pred očima promiču prelepi predeli ispunjeni istorijom).

Otkrijte Egipat na nov način - predlažemo vam luksuzno krstarenje (фото 5)
Otkrijte Egipat na nov način - predlažemo vam luksuzno krstarenje (фото 6)
Otkrijte Egipat na nov način - predlažemo vam luksuzno krstarenje (фото 7)

Na pramcu su udobni jastuci i ležaljke zaklonjene od sunca, a cela scena je dopunjena niskim stočićima kao stvorenim da na njih stavite knjigu i čašu hladnog vina, a ako vam je potrebno još nešto tu je malo zvono koje možete iskoristiti da pozovete nekog od članova posade. Nour el Nil je specijalizovan za ture namenjene svima onima koji žele da uspore, jer poređenja radi, uobičajne ture na modernim velikim kruzerima istu trasu prelaze za samo 36 sati. Dok je na ovim old school brodovima poželjno da se konektujete sa rekom i prirodom bez ikakve žurbe i da svakog dana istražujete lokalne zajednice bez pritiska o skorom polasku. Ukoliko želite da se isčupate iz života u trećoj brzini, ovo je naša preporuka za zimsko putovanje.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor