Pretraga

Otvoren je novi deo hotela Costes u Parizu, dizajn će vas iznenaditi

Otvoren je novi deo hotela Costes u Parizu, dizajn će vas iznenaditi

Tekst: BURO.

Hotel Costes je već sam za sebe urbana legenda i mesto u Parizu gde obavezno u nekom trenutku svrati “svako ko je neko”. Otvoren je 1995. godine (sada u avgustu obeležen je 25. rođendan) i do sada se etablirao kao mesto gde prosto želite da budete viđeni. Sve u vezi ovog hotela je već u kategoriji - kultno. Od enterijera soba i restorana koji igraju na kartu misterioznosti i seksepila, preko hrane u bistrou (još sanjamo pavlovu sa šumskim voćem), sve do fenomenalnih muzičkih kompilacija hotela i mirisinih sveća. Bez sumnje, ovo više nije samo hotel, već zaokružen koncept života.

Otvoren je novi deo hotela Costes u Parizu, dizajn će vas iznenaditi (фото 1)

Pre nekog vremena spa deo kao i bar zatvoreni su zbog renoviranja, da bi se ispostavilo da će renoviranje biti mnogo obimnije i da je Jean-Louis Costes pre šest godina pazario susedni hotel Hôtel Lotti i započeo saradnju sa nedavno preminulim dizajnerom Christianom Liaigreom. Christian je osmislio kompletno novi izgled, od lobija do 26 apartmana koji variraju u veličini od 60 do 600 kvadrata (sa cenama između 1.200 i 2.000 evra po noći). I ono što je najveće iznenađenje, novi deo je u kompletnom kontrastu sa prepoznatljivom Costes estetikom na kakvu smo navikli!

Otvoren je novi deo hotela Costes u Parizu, dizajn će vas iznenaditi (фото 2)
Otvoren je novi deo hotela Costes u Parizu, dizajn će vas iznenaditi (фото 3)

Dizajn je moderan i uglađen i zapravo miljama udaljen od zasićenih dekoracija u stilu Napoleona III koje je osmislio dizajner Jacques Garcia, iako je fizički novi deo hotela udaljen samo nekoliko stepenika. Novi deo nosi naziv Castiglione po ulici u kojoj se nalazi, iako je ulaz još uvek neobeležen. A rezervacije se primaju isključivo telefonskim putem.

Otvoren je novi deo hotela Costes u Parizu, dizajn će vas iznenaditi (фото 4)

No, pravim poznavaocima prilika ovaj stilski zaokret i nije toliko iznenađenje budući da Jean-Louis Costes rado i često sukobljava različite stilove, uklapa komade iz različitih perioda i vešto se kreće između minimalizma i preterivanja. Eklektika i teatralnost nalaze se naspram svedenosti i trezvenosti. I čine da (ako je ikako moguće) se još više zaljubimo u ovo jedinstveno mesto! I to nije kraj, uskoro je najavljeno otvaranje još jednog krila, kao i skori kraj radova na renoviranju bara i spa centra. Jedva čekamo!

Otvoren je novi deo hotela Costes u Parizu, dizajn će vas iznenaditi (фото 5)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor