Pretraga

Otvoren je Six Senses hotel na Ibici i jako je kul!

Otvoren je Six Senses hotel na Ibici i jako je kul!

Tekst: BURO.

Dobro, većina stvari na Ibici jeste kul, prosto tako stoje stvari sa tim prelepim (i prezabavnim) španskim ostrvom. Ipak, kad se tamo pojavi novo mesto koje od prvog trenutka postaje it lokacija, moramo svi da obratimo pažnju. Jednačina za uspeh u ovom slučaju je jasna: radi se o Six Senses hotelskom lancu koji je poznat kao raj za sve nomade i globtrotere koji su u potrazi za duševnim mirom i to u predivnoj uvali Cala Xarraca.

Otvoren je Six Senses hotel na Ibici i jako je kul! (фото 1)
Otvoren je Six Senses hotel na Ibici i jako je kul! (фото 2)
Otvoren je Six Senses hotel na Ibici i jako je kul! (фото 3)

Ono što je interesantno jeste da je ovo prvi hotel od pet zvezdica koji je izgrađen od temelja na Ibici u poslednjih 30 godina. Što znači da su imali slobodu da sve sadržaje kreiraju po ukusu Six Senses gostiju kako bi im priuštili najbolje moguće iskustvo odmora, rekonekcije, ali i konekcije sa ostalim gostima. Investitori nisu želeli da zloupotrebe to što su sve gradili od nule i odlučili su se da građevina bude u istim bojama kao što su stene i voda koji je okružuju, ideja je bila da što više sve uklope u okolinu i minimalno naruše prirodu. Hotel broji 116 smeštajnih jedinica (sobe, apartmane, vile i „pećine“ na plaži). Dekor je inspirisan tradicionalnim španskim kućama, a u izradi nameštaja i detalja učestvovale su lokalne zanatlije.

Otvoren je Six Senses hotel na Ibici i jako je kul! (фото 4)
Otvoren je Six Senses hotel na Ibici i jako je kul! (фото 5)
Otvoren je Six Senses hotel na Ibici i jako je kul! (фото 6)

Kako je Six Senses poznat po wellness programima i ovde postoji ogroman spa centar koji kombinuje fitnes deo, kafe, đus bar, hamam, saune, deo za jogu, ring za boks i dugačak bazen sa koga puca pogled na uvalu. Čisto da ne bude dosadno, tu su i „sobe za masažu“ koje se zapravo nalaze u katakombama unutar stena za aposlutno opuštanje. Tu su i raznovrsni tretmani za negu lica i tela, a ovaj centar se može pohvaliti i BREEAM sertifikatom koji označava lokacije koje koriste održivu energiju i gde su se obavezali da neće koristiti jednokratnu plastiku.

Otvoren je Six Senses hotel na Ibici i jako je kul! (фото 7)
Otvoren je Six Senses hotel na Ibici i jako je kul! (фото 8)
Otvoren je Six Senses hotel na Ibici i jako je kul! (фото 9)

Hotel poseduje nekoliko restorana, a HaSalon je smešten u bašti u kojoj rastu masline stare preko 400 godina, kuhinju vodi poznati izraelski kuvar Eyal Shani. On neguje pristup koji podrazumeva korišćenje sezonskih i organskih namirnica koje se pripremaju u otvrenoj kuhinji, a somelije te ukuse uparuje sa biodinamičkim vinima i herbalnim koktelima.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor