Pretraga

Pet sasvim posebnih kućica koje možete iznajmiti na Airbnb-u

Pet sasvim posebnih kućica koje možete iznajmiti na Airbnb-u

Tekst: BURO.


Ako ste poslušali naš savet i bacili se u dizajn bindžovanje na Netflixu, onda ste sasvim sigurno bacili pogled i na serijal „My Tiny House“. Od trenda megalomanskih kuća ogromne kvadrature (sve u paketu sa kreditom do kraja života), stigli smo do kućica koje su tek dovoljno velike da se okrenete oko sebe. Ukoliko ste zaintrigirani ovim pokretom i zamišljate kako se u istinskom Kondo stilu rešavate većine svojih stvari, možda nije loša ideja da preko Airbnb-a iznajmite na nekoliko dana neku od minijaturnih kuća i sami vidite kako je to živeti u tim kompaktnim stambenim jedinicama.

Pet sasvim posebnih kućica koje možete iznajmiti na Airbnb-u (фото 1)

The Phoenix House

Okej, ovo jeste mala slatka kuća, ali ona stiže i sa bonus informacijom, nalazi se na pedalj od najaktivnijeg vulkana na svetu na Havajima. Zapravo, kolibica je izgrađena na okamenjenoj lavi, koja je udaljena sa glavnog puta dovoljno da uživate u miru i tišini, a s druge strane jednu kratku šetnju je udaljena od plaže sa crnim vulkanskim peskom. ArtisTree kompanija koja je specijalizovana za izgradnju malih kuća je iza ovog projekta, a za dizajn je bio zadužen Will Beilharz.

Pet sasvim posebnih kućica koje možete iznajmiti na Airbnb-u (фото 2)
Pet sasvim posebnih kućica koje možete iznajmiti na Airbnb-u (фото 3)

Pet sasvim posebnih kućica koje možete iznajmiti na Airbnb-u (фото 4)

Twentynine Palms

Predivna kućica se nalazi u blizini nacionalnog parka Joshua Tree u Kaliforniji. Arhitekta Malek Alqadi je odgovoran za projekat koji se zapravo sastoji od dve građevine, a ideja je bila da svim romantičnim avanturistima ponude jedinstveno mesto na neobičnoj lokaciji. Enterijer je u stilu industrijskog šika, a tamne boje dopuštaju da pogled bude ono najupadljivije. Jedan od kreveta smešten je na terasi galerije i pruža neverovatno iskustvo spavanja pod vedrim nebom uz direktan pogled na zvezde. Ipak, to što se radi o maloj površini ne umanjuje luksuzni lifestyle, pe je primera radi posteljina sa potpisom Silvon, dok je u kuhinji Ratio Coffee aparat za kafu. Prostor je idealan za četiri, a može stati do šest osoba.

Pet sasvim posebnih kućica koje možete iznajmiti na Airbnb-u (фото 5)
Pet sasvim posebnih kućica koje možete iznajmiti na Airbnb-u (фото 6)

Pet sasvim posebnih kućica koje možete iznajmiti na Airbnb-u (фото 7)

JR eco hut

Arhitekte Anthony Hunt i Luke Stanley dizajnirali su JR kućicu u planinskom stilu u Australiji. Koliba se nalazi na vrhu brda i ima neverovatan pogled od 360 stepeni na prelepu Kimo dolinu. Idealan je izbor za parove, a sve prave romantike obradovaće činjenica da kilometrima okolo nema komšija. Mala kuća smeštena je na ogromnom imanju od skoro 3.000 hektara. Ipak, sav luksuz modernog doba je tu, čak je u cenu noćenja uključen i doručak.

Pet sasvim posebnih kućica koje možete iznajmiti na Airbnb-u (фото 8)
Pet sasvim posebnih kućica koje možete iznajmiti na Airbnb-u (фото 9)

Pet sasvim posebnih kućica koje možete iznajmiti na Airbnb-u (фото 10)

Millennial Tiny House

Ako ste zaista zainteresovani za život u malenim kućama, ovo je savršen izbor za „test vožnju“. Radi se o kućici na točkovima koja ima samo 17 kvadrata i dužinu od 7.2 metra. Ona je bila pilot-projekat ekipe koja danas stoji iza kompanije Build Tiny. Iako je kuća veoma mala ima sve što je potrebno za svakodnevni život, neočekivano kuhinja i kupatilo su vrlo pristojne veličine. Stepenište koje vodi na galeriju je na izvlačenje, što dodatno štedi prostor.

Pet sasvim posebnih kućica koje možete iznajmiti na Airbnb-u (фото 11)
Pet sasvim posebnih kućica koje možete iznajmiti na Airbnb-u (фото 12)

Pet sasvim posebnih kućica koje možete iznajmiti na Airbnb-u (фото 13)

The Outlier Inn

Drvena kućica u šumi izgleda kao nešto što je lako mogao da napravi Ejdan iz serije „Seks i grad“, nalazi se na stotinak kilometara od Njujorka u blizini planine Ketskil. Na imanju od 4 hektara nalazi se i farma gde slobodno šetaju zečevi, koze, ovce i pilići. Kako vlasnici ističu, ovo mesto je zamišljeno kao lokacija gde milenijalsi pod stresom mogu da uživaju u autentičnom životu u prirodi.

Pet sasvim posebnih kućica koje možete iznajmiti na Airbnb-u (фото 14)
Pet sasvim posebnih kućica koje možete iznajmiti na Airbnb-u (фото 15)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor

Ostavite komentar