Pretraga

Predlažemo vam 4 rooftop bara u Barseloni za ranu (i sunčanu) jesen

Tekst: Jelena Karakaš

Foto: Jelena Karakaš

Da, jesen je počela i to kompletno drugačije nego što smo to zamislili. Dok baletanke i tanki trenč mantili i dalje odmaraju u ormanu pokušavamo da izvučemo najbolje iz date situacije. A kada kažemo najbolje, mislimo na još sunca i zabave, predano cedimo poslednje kapi leta i spremamo za kasnije. Zato hajde jedan brzopotezni vikend, let je direktan i brz, tako da je vrlo lako skoknuti do Barselone i uzeti veliko parče vitamina D za poneti. Taj grad je stvoren za čistu dokolicu: za gastronomske bravure, beskrajne šetnje tokom kojih skupljate arhitektonske bisere, a tu su i noći koje mogu da traju u beskraj ukoliko tako želite. U ovom deljenju sa vama želimo da podelimo preporuke za rooftop barove gde možete uživati u spektakularnom pogledu, hladnom piću i sunčanim epizodama. Hajmo!

The Pulitzer Terrace

Predlažemo vam 4 rooftop bara u Barseloni za ranu (i sunčanu) jesen (фото 1)

Ovo je rooftop vrlo kul hotela Pulitzer koji se nalazi na samo nekoliko koraka od Plaza Cataluna, ali je dovljno zavučen da čim se popnete na terasu zaboravljate na gužvu i ludnicu koja vlada u tom delu grada. Ovo je jedno od retkih mesta gde ne možete rezervisati svoje mesto, ali dovoljno je da se pojavite pred zalazak i dobićete sto. U Pulitzeru vrlo ozbiljno shvataju muziku, pa će uvek tu biti DJ da raspoloženje dovede do vrhunca. Sredom su na meniju pop, elektronika i fank i to su najčešće žive svirke, dok ostalim danima muziku vrte vrlo dobri DJ-evi. Prava oaza u srcu grada!

HOTEL COLON

Predlažemo vam 4 rooftop bara u Barseloni za ranu (i sunčanu) jesen (фото 2)

Ovo je rooftop hotela Colon i on bi se mogao upisati i u vrlo turističku kategoriju, ali nudi toliko dobar pogled da ćemo zanemariti malo lošiju uslugu i koncept koji je napravljen da se turisti izvrte i naprave selfie za uspomenu iz Barselone. Panoramic Terrace pruža direktan pogled na katedralu i zaista je jedinstvena prlika da je sagledate u celini i obratite pažnju na sve detalje te prelepe građevine. Bar je podeljen u dva nivoa i oba su ispunjena visokim stolovima i stolicama. Ukoliko prošetate kroz oba dela videćete Barselonu kroz 360 stepeni. Kako se u blizini nalaze must see muzeiji (kao što su Picassov i MoCo) ovaj rooftop može biti idealno mesto za dnevni predah (i naravno selfie).

TOPE

Predlažemo vam 4 rooftop bara u Barseloni za ranu (i sunčanu) jesen (фото 3)
Predlažemo vam 4 rooftop bara u Barseloni za ranu (i sunčanu) jesen (фото 4)

Tope je rooftop novootvorenog hotela Hoxton i prava je mala zemlja čuda! Radi se o kombinaciji bara i meksičke takerije, sve uz predivan bazen i enterijer iz kategorije – fantastičan! Kako se Hoxton nalazi u kvartu Poblenou koji je izvan centralne zone ovde ćete dobiti malo drugačiji pogled. Rooftop se proteže celom dužinom krova što će vam na svakom ćošku dati novu dimenziju i novi kadar. Sa jedne strane videćete i more u daljini, dok ćete sa druge u punom sjaju ugledati crkvu La Sagrada Familia. Ovo je mesto gde žurba ne postoji, ideja je da lagano gustirate malene zalogaje i sve potopite u sangriji. Ole!

Predlažemo vam 4 rooftop bara u Barseloni za ranu (i sunčanu) jesen (фото 5)
Predlažemo vam 4 rooftop bara u Barseloni za ranu (i sunčanu) jesen (фото 6)
Predlažemo vam 4 rooftop bara u Barseloni za ranu (i sunčanu) jesen (фото 7)

The Rooftop at Sir Victor

Predlažemo vam 4 rooftop bara u Barseloni za ranu (i sunčanu) jesen (фото 8)
Predlažemo vam 4 rooftop bara u Barseloni za ranu (i sunčanu) jesen (фото 9)

Ovaj rooftop nalazi se na krovu hotela Sir Victor koji je smešten u blizini glavne šoping avenije Diagonal. Idealan je da posle lude kupovine odmorite uz bazen, naručite hladno špansko vino i čudite se kako život ume biti lep. Ono što je genijalno kod ovog mesta jeste da pruža pogled na zgradz Casa Milà kao na dlanu. Radi se o Gaudijevoj kreaciji zbog koje i dalje zadržavamo dah, fasada je napravljena valovito tako da podseća na kamenu liticu, dok je na krovu vrt i unikatni dimnjaci zbog kojih ova zgrada izgleda kao da je tek ispala iz Alisine zemlje čuda. Gađajte period tik pred zalazak i doživećete savršenu simfoniju prirode i arhitekture, uz boje neba koje se menjaju zavoji zgrade će postati mekaniji i doživećete nadrealizam u svom najboljem izdanju. Kad uspete da odvojite pogled shvatićete da je ovo vrlo popularan rooftop na kome se okuplja vrlo kul ekipa. Dobar provod!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor