Pretraga

Produžite leto! Predlažemo da septembar iskoristite za jedrenje na Jadranu

Produžite leto! Predlažemo da septembar iskoristite za jedrenje na Jadranu

Tekst: BURO.

Situacija je sledeća: nadali smo se toplom, nežnom septembru iz koga ćemo polako cediti preostale letnje slasti. Da, razmišljali smo, možda ćemo se predveče eventualno ogrnuti nekim kardiganom, ali i dalje ćemo ispijati hladna vina i gledati filmske projekcije na otvorenom širom grada. I onda? Realnost kaže da je planiranje fragilna kategorija, nekako smo se našli u smrzotini na nivou novembra. Neki od nas su proglasili poraz i nose velike dukseve i još veće neraspoloženje, dok su se neki odlučili za strateško planiranje. Jer, šta kažete na ideju da prođete slobodne vikende i nabrzaka trknete po još jednu, finalnu dozu vitamina D? Crna Gora nas čeka, more je još toplo i valja udahnuti tu finu kombinaciju aroma bilja na obali i morske soli. Zato predlažemo Portonovi!

Produžite leto! Predlažemo da septembar iskoristite za jedrenje na Jadranu (фото 1)

Znate da se tamo nalazi prelepa plaža i mnoštvo sjajnih restorana, ali želimo da vas ovog puta inspirišemo da razmišljate šire. Portonovi je pre svega marina i to sjajna! Ima kapacitet za prijem jahti i superjahti dužine do 120 metara, a zbog svoje zaklonjene lokacije u mirnom Bokokotorskom zalivu, predstavlja savršenu polaznu tačku za istraživanje netaknute obale Jadranskog mora.

Produžite leto! Predlažemo da septembar iskoristite za jedrenje na Jadranu (фото 2)
Produžite leto! Predlažemo da septembar iskoristite za jedrenje na Jadranu (фото 3)

U međunarodnim krugovima jahting entuzijasta, lokacija Portonovi marine je uveliko poznata – mirno more oko marine omogućava jednostavan i lak pristup Jadranu, i poziva na istraživanje Jadrana i Mediterana upravo počev od spektakularnog Bokokotorskog zaliva. Tu je poseban Yachting club, a cilj mu je promocija jahtinga, takmičarskog jedrenja i uživanja u zajedničkom druženju. Možete se prijaviti za članstvo bez obzira na vaše nautičarsko iskustvo i bez obzira da li posedujete brod ili ne.

Produžite leto! Predlažemo da septembar iskoristite za jedrenje na Jadranu (фото 4)
Produžite leto! Predlažemo da septembar iskoristite za jedrenje na Jadranu (фото 5)

Regate su fantastičan način da testirate svoj takmičarski duh, kao i mogućnosti vaše jedrilice i posade. Regate nisu samo odlična zabava na vodi, već takođe uključuju mnoge zanimljive aktivnosti nakon takmičarskog dela. U Portonovi Yacht Club-u se veoma ponosimo uspešno organizovanim regatama. Naravno, jedrenje može biti i prilika da jednostavno uživate u moru i prirodi koja vas okružuje. Iako deluje da je rana jesen vreme kada bi trebalo da su nam baterije napunjene do vrha, istina je da smo pod pritiskom svakodnevnice već spremni za dopunu. Za mir, tišinu, dok se klizi kroz mirnu vodu zaliva... Mi već bukiramo karte. Da li se vidimo?

Produžite leto! Predlažemo da septembar iskoristite za jedrenje na Jadranu (фото 6)
Produžite leto! Predlažemo da septembar iskoristite za jedrenje na Jadranu (фото 7)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor