Pretraga

Sada imate priliku da živite kao art kolekcionar u Parizu

Sada imate priliku da živite kao art kolekcionar u Parizu

Tekst: BURO.

„Ubeđena sam da svi žele da žive na inspirativnom mestu, gde je sve brižljivo uklopljeno i dizajnirano“, kaže galeristkinja Amélie du Chalard koju je upravo to uverenje inspirisalo da osnuje novu kompaniju Ambroise Maisons de Collectionneurs koja korisnicima nudi mogućnost odsedanja u stanovima koji su opremljeni po uzoru na one gde žive art kolekcionari.

Sada imate priliku da živite kao art kolekcionar u Parizu (фото 1)

Za sada su u ponudi stanovi u centru Pariza, a uskoro će ponuda biti proširena i na Provansu. „Ideja je da gosti iskoriste svoje putovanje i da dodatno razviju svoja čula i iskuse vrhunsku umetnost iz prve ruke“, dodaje Amélie.

Sada imate priliku da živite kao art kolekcionar u Parizu (фото 2)
Sada imate priliku da živite kao art kolekcionar u Parizu (фото 3)

Stanovi koje nude su kompletno renovirani, a beli zidovi su potom ispunjeni umetninama koje je obezbedila njena galerija. Radi se o sjajnoj kolekciji koja uključuje imena kao što su Clément Mancini i Natalia Jaime-Cortez, keramičar Georges Jouve i slikar Pierre Alechinsky čije slike se nalaze na zidovima kancelarije predsednika Emmanuela Macrona. Ako neko delo posebno nadahe goste oni imaju šansu i da otkupe, jer su sve umetnine na prodaju.

Sada imate priliku da živite kao art kolekcionar u Parizu (фото 4)

Enterijer je ispunjen vintage elementima, kao što su stolice brazilskog arhitekte Sergioa Rodriguesa i keramički tanjiri koje je vlasnica kupila tokom proputovanja Azijom. Pored toga tu su i monumentalni komadi kao što je sto od drveta oraha koji je dizajnirala umetnica Yasmin Bawa i zakrivljeno uzglavlje kreveta dizajn studija Batiik.

Sada imate priliku da živite kao art kolekcionar u Parizu (фото 5)
Sada imate priliku da živite kao art kolekcionar u Parizu (фото 6)

Ovog leta pored stanova u Mareju i Sen Žermenu u planu je da se gostima od septembra ponudi i prostor u Monmantru, takođe već razmišljaju o stanovima i u Italiji. „U svakom stanu biće ispoštovan koncept koji pruža šansu da svako živi kao kolekcionar umetnosti, ali svaki će imati svoj karakter i biće opremljen u različitom stilu“, poentira Amélie.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor