Pretraga

Sada možete odsesti u hotelskoj sobi inspirisanom serijom „Queen’s Gambit“

Sada možete odsesti u hotelskoj sobi inspirisanom serijom „Queen’s Gambit“

Tekst: BURO.

Velike su šanse da ste u prethodnoj godini u dahu odgledali sve epizode serije „Queen’s Gambit“, priča o mladoj šahistkinji toliko je nadahnula svet da je zabeležen neverovatan skok prodaje šahovskih tabli, ali i svih ostalih predmeta inspirisanih šahovskim poljima. Sada je naša kolektivna opsesija otišla korak dalje. Hotel 21c Museum u Leksingtonu u Kentakiju (koji je baza naše heroine koju je u Netflix seriji igrala Anya Taylor-Joy) nudi noćenje u sobi čije uređenje je čist omaž „Qeen’s Gambit“ estetici.

Sada možete odsesti u hotelskoj sobi inspirisanom serijom „Queen’s Gambit“ (фото 1)

„Harmon Room“ čak ima i predimenzionirane bele šahovske figure koje su pričvršćene za plafon, što je asocijacija na Harmonino igranje šaha u glavi dok joj je pogled upren u plafon. Maksimalistički enterijer zajedničkim snagama su kreirali lokalna dizajnerka Isabel Ladd, osnivačica Mid-Century Design League Lucy Jones i Alex K Mason iz kompanije Ferrick Mason Inc. Posebno za ovaj projekat su kreirane geometrijske tapete na kojima dominiraju krugovi u različitim nijansama zelene boje.

Sada možete odsesti u hotelskoj sobi inspirisanom serijom „Queen’s Gambit“ (фото 2)
Sada možete odsesti u hotelskoj sobi inspirisanom serijom „Queen’s Gambit“ (фото 3)

Kako bi sve bilo autentično, lokalna vintage radnja Scout posudila je starinske predmete kao što su barska kolica, zlatni paun koji stoji na zidu iznad kreveta i naravno šahovska tabla. Gosti koji budu odseli ovde pronaćiće i retrke knjige, ali i predlog šta bi sve trebalo posetiti u gradu, ako želite u turu inspirisanu serijom.

Sada možete odsesti u hotelskoj sobi inspirisanom serijom „Queen’s Gambit“ (фото 4)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor