Pretraga

Sardinija zove: Čuveni hotel Cala di Volpe ponovo otvara svoja vrata

Sardinija zove: Čuveni hotel Cala di Volpe ponovo otvara svoja vrata

Tekst: BURO.

Hotel Cala di Volpe je prvi put otvorio svoja vrata na Smaragdnoj obali 1962. godine. Legendarno imanje dizajnirao je ekscentrični francuski arhitekta, Jacques Couëlle, poznat po krojenju dramatičnih enterijera. Pre četiri godine, Bruno Moinard i Claire Betaille dobili su zadatak da ponovo ožive prepoznatljive arkade, lukove, stepenice, klupe i celokupan nepravilan raspored hotela i u tome su uspeli, a da se nisu posvađali sa boemskom atmosferom hotela.

Sardinija zove: Čuveni hotel Cala di Volpe ponovo otvara svoja vrata (фото 1)

Jacques je bio glavni predvodnik koncepta luksuza koji se izražava u kontaktu sa prirodom i formalnom jednostavnošću, a Cala di Volpe je bio omiljena stanica međunarodnog džet-seta između 1960-ih i 1970-ih. Studio Moinard Betaille, poštujući i naglašavajući snagu lokalnih materijala, od obojenog stakla do drveta, preko terakote i tkanina, potpisao je projekat renoviranja objekta u Costa Smeraldi. 

Sardinija zove: Čuveni hotel Cala di Volpe ponovo otvara svoja vrata (фото 2)
Sardinija zove: Čuveni hotel Cala di Volpe ponovo otvara svoja vrata (фото 3)
Sardinija zove: Čuveni hotel Cala di Volpe ponovo otvara svoja vrata (фото 4)

Očuvani su originalni elementi konstrukcije, a sobe u hotelu opremljene su većim krevetima i nameštajem od drveta po meri koji su radile lokalne italijanske zanatlije. Sve terase, ukrašene nameštajem od ratana po meri, gledaju na more. Gastronomska ponuda prati nivo hotela, a restoran Le Grand redizajniran tako da ponudi savremeno iskustvo, nastavlja da služi tipične specijalitete ovog mesta. Opšti utisak je da iako je sve preuređeno i reorganizovano, izgleda kao da se ništa nije promenilo.

Sardinija zove: Čuveni hotel Cala di Volpe ponovo otvara svoja vrata (фото 5)

"Cala di Volpe je neuništivi savez volje umetnika i zahteva prirode. Ova potreba da se vratimo istini, da se spojimo sa očuvanom sredinom. To je harmonija, iznenađenje, mir: jednom rečju, pravi luksuz", izjavili su Bruno i Claire, a krajnji rezultat potvrđuje njihove reči.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor