Pretraga

Ukoliko ste revakcinisani možete za vikend skoknuti do Budimpešte - evo gde da idete

Ukoliko ste revakcinisani možete za vikend skoknuti do Budimpešte - evo gde da idete

Tekst: BURO.

Ako pomno pratite vesti (a čini se da je to ovih dana omiljeni sport svima) sigurno vam nije promakla vest da je od kraja aprila omogućen ulazak u Mađarsku svih građana Srbije koji imaju potvrdu o revakcinaciji. Sporazum je takav da je dovoljno imati sertifikat o vakcinaciji, bez obzira na to koju ste vakcinu primili, to je dovoljno za slobodno kretanje, bez testa i karatina. Znate da nam je Budimpešta jedna od omiljenih vikend destinacija u regionu, tako da nas je ova vest zaista obradovala. Odmah smo istažili šta ima novo u mađarskoj prestonici, prisetili se nekih starih dobrih i neozaobilaznih lokacija i ubrzano se pakujemo na jedan dobar sunčani road trip. Sledite nas!

Budapest Bagel

Ukoliko ste revakcinisani možete za vikend skoknuti do Budimpešte - evo gde da idete (фото 1)
Ukoliko ste revakcinisani možete za vikend skoknuti do Budimpešte - evo gde da idete (фото 2)
Ukoliko ste revakcinisani možete za vikend skoknuti do Budimpešte - evo gde da idete (фото 3)

Šta je prva stvar koju uradimo po dolasku u neki grad? Pa, dobro, pošto spustimo torbe u hotel? Naravno, pravac da pregrizemo nešto. Budapest Bagel je jedno od onih mesta koje je popularno od samog otvaranja, kako samo ime kaže radi se o bejgl sendvičima. Jednostavno stanete u red odaberete svoje sastojke, porudžbini dodate čašu prirodnog vina i uživate na klupici ispred malog lokala. Vrlo old school.

Baross utca 4


Alice Hotel

Ukoliko ste revakcinisani možete za vikend skoknuti do Budimpešte - evo gde da idete (фото 4)
Ukoliko ste revakcinisani možete za vikend skoknuti do Budimpešte - evo gde da idete (фото 5)
Ukoliko ste revakcinisani možete za vikend skoknuti do Budimpešte - evo gde da idete (фото 6)

Ugostitelji su iskoristili period sa manjim brojem turista da privedu kraju neke planove, pa tako imamo nove hotele koji su apsolutno spremni da prime prve goste. Jedan od njih jeste Alice, hotel je smešten u zgradi koja potiče iz 1800. godine i to u samom srcu grada, a gosti mogu da biraju između 4 ranga soba. I enterijer prati elegantan eksterijer, dominira pliš u nežnim bojama, a kako su plafoni vrlo visoki sobe su i više nego prostrane.

Andrássy út 11


Kontakt

Ukoliko ste revakcinisani možete za vikend skoknuti do Budimpešte - evo gde da idete (фото 7)
Ukoliko ste revakcinisani možete za vikend skoknuti do Budimpešte - evo gde da idete (фото 8)

Ako želite da osetite vajb grada i da se sklonite sa klasičnih trasa koje posećuju turisti zađite u uske uličice, dopustite sebi da se izgubte kako biste otkrili neki novi biser koji se ne nalazi tako lako u vodičima. Možda ćete stići do malene kafeterije Kontakt. Ukoliko ste coffee snob, ovde ćete uživati do maksimuma, kafa je iz kategorije savršena! Nepretenciozno, šarmantno i kul. Ne tražimo previše.

Károly krt. 22

Ukoliko ste revakcinisani možete za vikend skoknuti do Budimpešte - evo gde da idete (фото 9)


Mazel Tov

Ukoliko ste revakcinisani možete za vikend skoknuti do Budimpešte - evo gde da idete (фото 10)
Ukoliko ste revakcinisani možete za vikend skoknuti do Budimpešte - evo gde da idete (фото 11)
Ukoliko ste revakcinisani možete za vikend skoknuti do Budimpešte - evo gde da idete (фото 12)

Ako do sad niste bili u ovom sjajnom restoranu, to morate ispraviti. Radi se o jednom od najboljih mesta u Jevrejskoj četvrti koja je poznata po klubovima i barovima. Kako ćemo klabing još čekati, nije loša ideja da dublje istražimo gastro ponudu. Mazel Tov osim što se nalazi na prelepom mestu sve sa staklenim krovom i neodoljivim lampicama nudi i jednako lep jelovnik. Odvojte vremena i pročešljajte sve do predjela do dezerta, a sve začinite koktelima i miks pićima. Vikendom radi od podne, a radnim danima možete doći posle 18 časova (osim ponedeljka i utorka, kad ne radi).

Akácfa u. 47


My Little Melbourne Coffee

Ukoliko ste revakcinisani možete za vikend skoknuti do Budimpešte - evo gde da idete (фото 13)
Ukoliko ste revakcinisani možete za vikend skoknuti do Budimpešte - evo gde da idete (фото 14)
Ukoliko ste revakcinisani možete za vikend skoknuti do Budimpešte - evo gde da idete (фото 15)

Ko je opterećen kafom? Dobro, mi smo opterećeni kafom, ali na putovanjima je poseban gušt pronaći svoj lokal za savršeno pripremljen kofeinski napitak. Ima skoro nešto medidativno u tome. Zato probajte šta nudi My Little Melbourne Coffee malecki kafić koji je omiljeno mesto mnogih u Budimpešti. Pa ako vas dočeka gužva, ne gunđajte, prepustite se trenutku i možda sklopite neko novo prijateljstvo dok ispijate kafu na hoklicama ispred lokala. Radi svakog dana do 17 časova.

Madách Imre út 3


Pierrot

Ukoliko ste revakcinisani možete za vikend skoknuti do Budimpešte - evo gde da idete (фото 16)
Ukoliko ste revakcinisani možete za vikend skoknuti do Budimpešte - evo gde da idete (фото 17)
Ukoliko ste revakcinisani možete za vikend skoknuti do Budimpešte - evo gde da idete (фото 18)

Pierrot se nalazi u zgradi gde je u XIII veku bila pekara, a sada je to restoran tradicionalnog izgleda sa modernim twist-om. A baš je takav i jelovnik, nude austrougarske specijalitete prilagođene XXI veku. Šta to znači? Pa recimo da možete poručiti paprikaš od gambora. Samo se prepustite, ovo je jedno od najbolje ocenjenih mesta od strane korisnika, tako da nema lošeg izbora. Bonus je prelepa bašta okružena zelenilom.

Fortuna u. 14


Povezani članci

Buro 24/7 Izbor