Pretraga

Vreme je da razmislite o odmoru, otkrivamo vam 3 nova hotela u Hrvatskoj

Vreme je da razmislite o odmoru, otkrivamo vam 3 nova hotela u Hrvatskoj

Tekst: BURO.

Putovanja su sve bliža i napokon sve realnija! Uz pojačane mere i vakcine, deluje da ćemo ovog leta uspeti da uhvatimo sunčani komad obale. Da li se radujemo? Još pitate! Već pravimo velike liste sa novim hotelima i mestima za „obavezno posetiti“. Počinjemo sa susednom Hrvatskom gde se mnoštvo hotela renovira, nikli su neki novi, a svima je zajednička ideja da svojim budućim gostima ponude mesto za istinsko  uživanje. Nama ostaje samo da odaberemo, spakujemo se i lagano pođemo. Vidimo se!

FERMAI, Split

Vreme je da razmislite o odmoru, otkrivamo vam 3 nova hotela u Hrvatskoj (фото 1)
Vreme je da razmislite o odmoru, otkrivamo vam 3 nova hotela u Hrvatskoj (фото 2)
Vreme je da razmislite o odmoru, otkrivamo vam 3 nova hotela u Hrvatskoj (фото 3)

MGallery lanac hotela najavio je otvaranje svog prvog izdanja u Hrvatskoj - Heritage Hotel FERMAI smještenog u istorijskoj zgradi u srcu Splita. Hotel će svoja vrata otvoriti tokom ovog meseca. Biće to mirna oaza u užurbanom srcu grada, sa 35 luksuznih, modernih soba, restoranom FERMAI i velikom baštom. Zgrada u kojoj je hotel smešten je dovršena 1914. godine i predstavlja arhitektonsko remek-delo hrvatskog arhitekte Petra Senjanovića koji je u Split doneo bečku secesiju. Istorijska zgrada je rekonstruirana i obnovljena sa najvećom pažnjom, uz poštovanje lokalne baštine, a posebno se ističu secesijski elementi sačuvani u svom izvornom obliku. Klasični nameštaj sjajno se slaže sa vintage komadima i modernim ukrasima koji su autentična obeležja hotela. Udoban enterijer ima dekorativnu rasvetu, što svemu daje skulpturalni osećaj i dodatno ističe toplu i opuštajuću atmosferu hotela. Studio Franić & Šekoranja odgovoran je za dizajn enterijera.

Vreme je da razmislite o odmoru, otkrivamo vam 3 nova hotela u Hrvatskoj (фото 4)

LE MERIDIEN LAV, Split

Vreme je da razmislite o odmoru, otkrivamo vam 3 nova hotela u Hrvatskoj (фото 5)

Hotel Le Meridien je otvoren još 2011. godine, a upravo se dovršava njegovo prvo renoviranje i obnova hotelskih kapaciteta. U ovu letnju sezonu ulazi sa novim sobama i unutrašnjim prostorima hotela, renoviranim restoranom i osveženim kongresnim salama. Kongresne sale, javne prostore i sobe potpisuje studio Atellior, dok je za novi izgled restorana zadužen Duje Kaliterna. Goste ove sezone dočekuje 180 obnovljenih soba u dva hotelska bloka iznad marine. Osim soba i javnih prostorija u novom ruhu, Le Meridien Lav može se podičiti novim vinskim podrumom, kao i luksuznim, modernim apartmanom od 143 kvadrata koji krasi prostrana terasa s nezaboravnim pogledom na marinu, a koja je začinjena jacuzzijem i sun deck-om sa pogledom na obližnja ostrva.

Vreme je da razmislite o odmoru, otkrivamo vam 3 nova hotela u Hrvatskoj (фото 6)
Vreme je da razmislite o odmoru, otkrivamo vam 3 nova hotela u Hrvatskoj (фото 7)
Vreme je da razmislite o odmoru, otkrivamo vam 3 nova hotela u Hrvatskoj (фото 8)

VILLA NAI 3.3, Dugi otok

Vreme je da razmislite o odmoru, otkrivamo vam 3 nova hotela u Hrvatskoj (фото 9)
Vreme je da razmislite o odmoru, otkrivamo vam 3 nova hotela u Hrvatskoj (фото 10)
Vreme je da razmislite o odmoru, otkrivamo vam 3 nova hotela u Hrvatskoj (фото 11)

Veliko otvaranje luksuzne eko vile usidrene na Dugom otoku, pored mesta Žman, najavljeno je za kraj maja. Pre no što se usidrila u svoju prirodnu ostrvsku oazu, Villa Nai 3.3 prošla je put od savršenog geometrijskog crteža do građevine koja se u potpunosti prilagođava prirodi, nenametljiva poput svih drugih lepota koje krase ostrvo. U stogodišnjem ekološkom maslinjaku arhitekta Nikola Bašić smestio je jedinstven kompleks vredan divljenja. Prateći izohipsu terena, nastao je objekat neobične geometrije koji pod zelenim krovom objedinjuje preradu maslina u ulje i smeštaj po standardima udruženja The Leading Hotels of the World. Objekti su izgrađeni od kamena iz okoline, a enterijer je ispunjen dizajnerskim nameštajem u potpunom skladu s prirodom. Ova luksuzna priča za odmor nudi osam luksuznih soba i apartmana, a jedini zadatak 29 članova osoblja jeste da se gosti osećaju prijatno. Svaki apartman ima izlaz na terasu i baštu.

Vreme je da razmislite o odmoru, otkrivamo vam 3 nova hotela u Hrvatskoj (фото 12)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor