Pretraga

Zahvaljujući ovim filmovima \"otputovaćete\" na najlepše evropske plaže

Zahvaljujući ovim filmovima "otputovaćete" na najlepše evropske plaže

Tekst: BURO.

Ni sami nismo znali koliko možemo da budemo kreativni u pronalaženju načina da se na tren zamislimo na drugoj tački sveta, dok čitamo ne tako dobre vesti o budućnosti industrije putovanja. No, dišemo duboko i nadamo se najboljem mogućem ishodu. U pauzama listamo knjige koje nas teleportuju na predivne destinacije ili pustimo neki od filmskih klasika u kojima je mesto u kome je sniman film podjednako bitno koliko i sami protagnosti. Ovo su naša top tri filma različitih generacija koje, osim što ih spaja to da se radi o odličnim ostvarenjima, spaja i to da su svi snimani na najlepšim mediteranskim lokacijama. Predlažemo da ih ponovo pogledate i upijete tu atmosferu ispunjenu suncem i morskom solju, ali za svaki slučaj dodajmo i bonus, hotele baš na ovim mestima, gde možete osetiti originalnu filmsku atmosferu.

"Talentovani gospodin Ripley"

Zahvaljujući ovim filmovima "otputovaćete" na najlepše evropske plaže (фото 1)

                  Iskija                                        

Zahvaljujući ovim filmovima "otputovaćete" na najlepše evropske plaže (фото 2)

Ko može da zaboravi legendarne scene trojca koji čine Matt Damon, Jude Law i Gwyneth Paltrow? Triler koji je Patricia Highsmith napisala 1955, 1999. godine se pretvorio u ogroman filmski hit, naravno i zbog talentovane ekipe ali i zbog prelepih scena koje su ovom filmu obezbedile pominjanje kad god se priča o vizuelno maestralno snimljenim kadrovima. Režiser Anthony Minghella je za snimanje iskoristio dva ostrva u Napuljskom zalivu - Procida i Iskija. Kada budete poželeli sličnu italijansku avanturu (samo bez sulude opsesije i opasnih igara) bukirajte boutique hotel Botania Relais&Spa koji će vam ponuditi smeštaj u starom duhu Italije. Šarmantni kič elementi jednostavno idu uz ovo šareno ostrvo ispunjeno bogatom vegetacijom. Obično hotel otvara svoja vrata svake godine u aprilu, ali to ove nije bio slučaj. Ipak, gledamo sve sa vedrije strane, taman ostaje dovoljno vremena da kroz ponovo gledanje gospodina Ripleya osmislite i stajlinge u istinskom Bella Italia stilu.

"Smrt u Veneciji"

Zahvaljujući ovim filmovima "otputovaćete" na najlepše evropske plaže (фото 3)

Venecija

Zahvaljujući ovim filmovima "otputovaćete" na najlepše evropske plaže (фото 4)

Venecija je idealna lokacija za snimanje, jer tu sektor scenografije može i malo da se opusti, jer ovaj grad prosto izgleda kao da je ispao iz filma! Italijansko-francuski film "Smrt u Veneciji" iz 1971. godine završava se smrću glavnog protagoniste Gustav von Aschenbacha (koga glumi Dirk Bogarde) od posledica epidemije kolere. Začudo, svi filmovi koji se bave sličnom tematikom ovih dana beleže porast gledanosti, pa izgleda da je dobar trenutak i za ponovno gledanje ovog klasika. "Smrt u Veneciji" snimljen je po istoimenom kratkom romanu Thomasa Mana (koji smo vam već preporučili). Opisi Venecije u samom romanu su inspirativni, ali kada dodate dimenziju pokretnih slika, vrlo brzo ćete se udubiti u ovu priču o opčinjenosti. Zaplet je smešten u Grand Hotel des Bains na plaži koji je danas pretvoren u zgradu sa stanovima. No, jednako grandiozan je renovirani hotel Excelsior Venice Lido Resort na Venecijanskoj rivijeri gde možete rezervisati jednu od elegantnih soba u klasičnom stiu. Plus, baš u ovom hotelu održava se filmski festival u Veneciji - kultno mesto za ljubitelje sedme umetnosti.

"Širli Valentajn"

Zahvaljujući ovim filmovima "otputovaćete" na najlepše evropske plaže (фото 5)

Mikonos

Zahvaljujući ovim filmovima "otputovaćete" na najlepše evropske plaže (фото 6)

Postoji li bolje mesto da ponovo pronađete sebe od blistavog grčkog ostrva Mikonos? Teško. Tako se i liverpulska domaćica iz filma „Širli Valentajn“ snimljenog 1989. godine baš na plaži Mikonosa zapitala šta se dogodilo sa njenim životom i zašto je toliko stagnirala u prethodnim decenijama. Plaža na kojoj je snimljena čuvena scena jeste Agios Ioanis. Budući da u trenutku kada je film snimljen Mikonos još uvek nije postao hot spot za turiste, sada je ova plaža znatno popularnija. Zato vam predlažemo da ako vam je potrebno nekoliko dana sabiranja izaberete malo izdvojeniju lokaciju (na ostrvu još uvek postoje mirne tačke), idealna lokacija je dizajn hotel The Wild by Interni, smešten iznad male uvale čija plaža je privatna i u potpunosti je na raspolaganju gostima hotela. Iskreno, ovo je jedno od onih mesta zbog kojih frenetično proveravamo Booking u (uzaludnoj) potrazi za promo akcijama. Smo smo mi pomalo Shirley.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor