Putujete SAME? Evo šta bi bilo poželjno da znate

  20.01.2024.
  RECOMMENDED

  Putovanje solo može biti izuzetno iskustvo koje se svima savetuje makar jednom u životu. Ono pruža nezavisnost, samopouzdanje i mogućnost istraživanja sveta iz lične perspektive, ispunjenost sopstevim mislima i mogućnost posmatranja sveta na poptuno nove načine. Međutim, važno je, posebno za žene, ali i sve ostale, budu pažljivi i dobro pripremljeni kako bi putovali sigurno i uživali u svakom trenutku. Evo nekoliko saveta koje bi žena trebalo da ima u vidu kada putuje sama.

  PUTUJETE 1
  Loeil dEos — Studio creatif duo de photographes videastes 1

  OBRATITE PAŽNJU NA RECENZIJE

  Ukoliko obilazite restorane, rezervišete smeštaj, prevoz ili obilazite određene delove grada, bar u današnje vreme imate tu slobodu da se poslužite iskustvima drugih. Na taj način možete da saznate sve dobre stvari određenog mesta ili regije, ali pak i negativna iskustva kako meštana tako i drugih turista. Naravno, ne mora uvek da znači da su recenzije tačne. No, na vama je da ovaj deo istraživanja ipak obavite i budete pripremljeni na nelagode, kao i to da se upoznate sa mestom u kom ćete boraviti.

  ŠERUJTE SVOJU LOKACIJU

  U današnje vreme imate i tu opciju da sa prijateljima i porodicom u relanom vremenu šerujete svoju lokaciju. Ovo je ujedno i najefikasniji način da se i vi, ali i vaši bližnji osećate bezbedno i sigurno. Ova opcija ujedno znači da vam je u svakom momentu potreban i pristup internetu, zbog toga savetujemo da pre puta obezbedite sebi i dovoljnu količinu interneta koju možete da koristite dok ste na putu.

  a0b8bfe123fceb1e5173b182ac82cbc7

  BELE LAŽI, MOŽE, DOK PUTUJETE

  Ono što se savetuje osobama koje planiraju samostalno putovanje jeste da se u određenim momentima, kada procene da je to neophodno, posluže belim lažima. Ukoliko primetite da se neko previše raspituje o vašem boravku i statusu, budite slobodni da slažete kako biste sprečili to da potencijalno doživite neprijatnost. Strance ne bi trebalo previše da zanima vaš privatan život, da li ste sami i koliko dugo planirate da ostanete na nekom mestu, posebno ukoliko ste ženskog roda.

  531115c2987528ea1f18decb4b6243ef

  Uz ova tri glavna saveta dodali bismo još i to da verujete svom instiktu jer ćete na nepoznatom terenu, potpuno sami, morati da se oslonite na njega i više nego ranije. Tu je i savet da putujete sa manje prtljaga kako biste se sami brže i lakše kretali. Takođe, razmislite o tome koje destinacije obilazite sami, a za koje je bolje da ipak pronađete pratnju. U svakom slučaju, ukoliko se budete držali naša tri osnovna saveta, možete biti bezbedni tokom čitavog puta.

  Foto: Pinterest

  Saznaj više:
  Povezani članci: