„Raw dogging“ novi trend tokom letenja koji je mnoge izludeo

  02.07.2024.
  RECOMMENDED

  Na TikTok-u pojavila se nova senzacija poznata kao „Raw dogging“ tokom letova. Naime, učesnici ovog neobičnog trenda dokumentuju svoja iskustva i lične rekorde, hvaleći se dugim letovima od 8, 11, pa čak i 12 sati koje su „preživeli“ bez ikakvih distrakcija. Što bi značilo – bez mobilnog telefona, mreža, muzike, filmova, grickalica, spavanja. Da, zamislite situaciju u kojoj 8, 11 i 12 sati sedite i ne radite apsolutno ništa dok sedite u svom malom sedištu u avionu.

  b2cb5e2cd33c55df6086a8c54065fa5b

  Mnogi koji su isprobali ovaj trend veruju da je ovakva praksa jačala njihov um i pomogla im da dokažu da nisu zavisni od moderne tehnologije, koja inače omogućava da i mnogo kraći letovi prođu „kvalitetnije“.

  Ova vrsta pokušaja samodiscipline često se upoređuje sa meditacijom, jer se izbacuju sve distrakcije, a čovek pokušava da se fokusira se na sadašnji trenutak. Tačnije na ono što je ispred nas – karta sveta i mali animirani avion koji prati let kroz nove zemlje, kao i sopstvene misli.

  Kako smo došli do Raw dogging-a?

  Nije potpuno jasno odakle je ovaj trend potekao, ali mnogi sumnjaju da je inspiracija došla iz serije Hijack sa Idrisom Elbom, u kojoj on preživljava sedmočasovni let bez ikakvih sredstava za zabavu, jer je avion otet. Serija je doživela veliku popularnost, a s obzirom na to da je i sam trend pokrenut negde nakon premijere serije, da bi u sezoni putovanja doživeo pik, možemo reći da je upravo ovo bila polazna tačka mnogima.

  Raw dogging 1

  Ipak, u ovom slučaju putnici su potpuno sigurni i ovo rade svojevoljno, a ne pod prisilom. Međutim, prizor nekoga ko bez ikakvih slušalica, filmova ili knjiga samo gleda u jednu tačku tokom leta može delovati prilično neobično. Tako su na istoj mreži, a pričamo o TikTok-u, nastali i video snimci ljudi koji trenutno prolaze kroz „Raw dogging“ izazov.

  Da li biste mogli da izdržite ovakav let, ako bez društvenih mreža, onda i uz dobru knjigu koja predstavlja najbolji način da se provede vreme u avionu, ili pak omiljene muzike.

  Ovo je za mnoge jedan od bizarnijih trendova koji su se pojavili na društvenim mrežama, i svaka čast svima koji se odluče na ovaj izazov i uspeju da prelete čitav let bez ikakvih distrakcija, komentari su onih koji prate „Raw dogging“ na mrežama.

  Svakako, ovo nije trend koji morate nužno primeniti u avionu, isto možete pkušati u autobusu, vozu, ili bilo kojem drugom prevoznom sredstvu, posebno sada za vreme putovanja. Znate za onu popularnu izreku da sve nedaće ovoga sveta nastaju zbog toga što čovek nije sposoban da sedi sam sa sobom 30 minuta u tišini. E pa, uptavo to može biti i idealan zaključak kada je reč o Raw dogging-u.

  Foto: IMDb, Pinterest

  Saznaj više:
  Povezani članci: