Šta je Sleepy Girl Mocktail? I da li vam zaista može pomoći da zaspite

  05.01.2024.
  RECOMMENDED

  Ukoliko ste redovan korisnik društvene mreže TikTok, verovatno ste naišli na viralni hit poznat kao Sleepy Girl Mocktail. Ovaj napitak od samo tri jednostavna sastojka osvojio je ovu platformu. Još u martu prošle godine, ovaj mocktail doživeo je ekspanziju, a devojke su masovno pohitale da isprobaju ovaj recept i provere da li će im on zaista pomoći da brže utonu u san.

  Gracie Norton, influenser i promoter zdravog načina života, koja je poznata po svojim bezalkoholnim koktelima, podelila je svoj recept na TikToku kao rešenje za svoje probleme sa snom. Istakla je da su njeni problemi proizašli iz sindroma policističnih jajnika, ali i uticaja alkohola na njene hormone. Podelila je sa svojim pratiocima da je oduvek volela da se opusti na taj način pre spavanja, te da je upravo to bila motivacija da smisli zdravu alternativu. Efikasan, a veoma zdrav, Sleepy Girl Mocktail napitak postatao je veoma lako viralni hit.

  Snapinsta.app 61936212 2376018769336692 2171025782680851756 n 1080

  Tajna Sleepy Girl Mocktail-a leži u tri ključna sastojka: čistom soku od trešanja, magnezijuma prahu i soda vode. Kako obećava influenserka, ova mešavina ima prijatan ukus i utiče na poboljšanje sna.

  Hešteg #sleepygirlmocktail prikupio je 4,2 miliona pregleda na TikToku, jer su korisnici iz svih sfera života pokušali da isprobaju ovaj trend.

  Za Gracie, neočekivana popularnost pretvorila se u zajednicu pojedinaca koji cene njen posvećen pristup i iskrenost prilikom pronalaska alternative. Njena ispovest sa borbom sa zdravljem hormona prerastao je u širok pokret, sa ženama širom sveta koje uživaju u različitim receptima koje kreira u cilju prevencije.

  Recept za Sleepy Girl Mocktail

  Da biste sami napravili svoj Sleepy Girl Mocktail, sve što vam je potrebno su tri jednostavna sastojka: 1/2 šolje čistog soka od trešanja, 1 kašika magnezijum praha i Lemon soda.

  This Obscure Cocktail Could Be The Key To Holiday Party Success

  Američki lekari su u različitim medijima dali svoje mišljenje kada je reč o ovom napitku, a to je da magnezijum koji je glavni sastojak ovog moktela može pozitivno uticati na poboljšanje sna, ali da definitivno nije presudan faktor. Kako su mnogi na društvenoj mreži izrazili oduševljenje i prepisali zahvalnost za kvalitetniji san ovom napitku, lekari tvrde da je reč pre o placebo efektu.

  Ukoliko nas pitate, placebo je nekada najbolji lek.

  Foto: Pinterest; Instagram

  Saznaj više:
  Povezani članci: