Tapete se VRAĆAJU u uređenje ENTERIJERA

  16.01.2024.
  RECOMMENDED

  Trendovi, posebno oni vezani za enterijer, sporo dolaze do naših prostora. Tako su, mnogi dizajneri najavalili još prošle godine povratak tapeta u uređenje enterijera, da bi na samom karju, izbegavali iste i da koriste u svojim projektima. Ove godine, pak, stvari se potpuno menjaju. Od tapeta nećemo moći da se odmorimo, hteli mi to ili ne. Ukoliko ste ljubitelj tapeta, ovo je šansa za vas da napokon primenite ovaj način dekorisanja enterijera, a ujedno se i „zakačite“ na ovaj trend.

  WallDeco 19
  Remembrance Wallpaper Evening Glow Sample Residential Grade

  Tapete – Kako odabrati

  Tapete su se vratile u uređenje enterijera, ali u potpuno novom ruhu. Reč je o tapetama koje su pune različitih detalja, ali u jednostavnim i nežnim bojama i nijansama. Animal print, kako se vratio na modnu scenu, vratio se i u uređenje enterijera. Motivi prirode, jednostavni geometrijski elementi, ili čitave slike, bitno je samo da sve bude svedeno, elegantno i bez mnogo različitih pojedinosti.

  Feature Wallpaper
  Beautiful Entryway
  Remembrance Wallpaper Baked Apple Sample Commercial Grade

  Takođe, možete se fokusirati samo na jedan deo zida, ili pak plafon. Ono što bi bilo idealno jeste da se fokusirate na samo jednu prostoriju u domu kako bi se tapete koje odaberete najbolje istakle u sveukupnom prostoru. Povedite računa i o nameštaju koji već posedujete. Ukoliko vam je dom uređen u minimalistic stilu, možete se koristiti hrabrijim tapetama. U slučaju da vam je nameštaj najveći adut, birajte nežnije tapete kako bi dom delovao svedenije, a nameštaj zadržao svoju ulogu.

  Boje koje odaberete trebalo bi tako dobro slažu i sa prozorima u stanu i podovima. Kako bi se sve idealno uklopilo, idealno bi bilo da tapete budu svetlije od elemenata u domu. Razmislite i o tapetama u kupatilu, pristup odajel sofisticiraniji i elegantniji touch.

  U slučaju da tapete želite da uvedete u svaku prostoriju u domu, birajte one koje se vizuelno uklapaju jedna sa drugom. Ponovite jednu ili više boja, ili birajte iste motive. Koristite jednu boju kao glavnu kako biste stvorili dramu i kontrast. Za laku tranziciju u samim prostorijama, ponovite boju zidne boje kao glavnu boju pozadine.

  Park Walk Chelsea — Interior
  Lighting Soane Britain
  tapete 3

  Foto: Pinterest

  Saznaj više:
  Povezani članci:

  No results found.