Pretraga

Astro podkasti koji će vam pomoći da umirite um, naučite nešto novo i zabavite se

Astro podkasti koji će vam pomoći da umirite um, naučite nešto novo i zabavite se

Tekst: BURO.


Verovatno da ne postoji osoba koja ne želi (makar i potajno) da zna kakva je budućnost čeka, to jest da joj se potvrdi da će biti dobro, ili ukaže na potencijalne probleme koje je moguće izbeći. Idemo kod astrologa kada nam treba malo podrške za odluke koje donosimo, ili potvrde da je izbor koji smo napravili okej. Idemo kod astrologa i da se ispričamo, a pomalo i da se umirimo idejom da postoji neki veći, jači, kompleksniji sistem koji funkcioniše i koji je makar delom odgovoran za stvari koje se događaju na našoj maloj planeti.

Ukoliko volite astrologiju, zanimljiva vam je i privlačna, pa možda i samo zabavna, ali imate osećaj da ne razumete ništa, ili pak da vam nek suština stalno izmiče, astro podkasti su najbolji prijatelj za rešavanje tih problema. Mnogi savremeni astrolozi su se pored pisanja mesečnih i godišnjih prognoza preorijentisali i na audio vodiče za demistifikovanje dinamike zvezda. Kada se malo ozbiljnije začeprka, astrologija može da bude ozbiljno kompleksan i komplikovan univerzum, ali srećom objašnjenja za istu ne manjka, i bilo da želite da rauzmete planete, znakove i tranzite, ili da se edukujete i počnete sami da čitate, bilo da želite akademski ozbiljan pristup ili zabavu i smejanje, postoji astro podkast savršeno krojen za vas. Ovo su naši favoriti.

Quietmind Astrology

Astro podkasti koji će vam pomoći da umirite um, naučite nešto novo i zabavite se (фото 1)

Svoj horoskopski znak znaju čak i oni koje astrologija uopšte ne interesuje, međutim, svi smo svesni da to nije sve što treba znati. Nije baš da postoji svega 12 tipova ličnosti na svetu, već je svako od nas kompleksan i unikatan. U razumevanju toga posebno pomaže vedska astrologija, i ovaj podkast je zamišljen da vodeći se njenim pravilima dođemo do ključnih odgovora za sopstveni boljitak i napredak. Jeremy Devens, host podkasta, kaže da sve što treba da znate o sebi i životu leži u natalnoj karti, a “Quietmind Astrology” da pomogne da naučimo kako da je dekodiramo.

Stars like us: Astrology with Aliza Kelly

Astro podkasti koji će vam pomoći da umirite um, naučite nešto novo i zabavite se (фото 2)

Aliza Kelly je Njujorčanka koja vodi svoj talk show, u kom razgovara sa mnogim ekspertima iz oblasti ezoterije. Od tarot čitača preko astrologije, do magije, podkast donosi interesantne, informativne i zabavne priče i perspektive. “Stars like us: Astrology with Aliza Kelly” sa jučerašnjim danom broji 100 epizoda, znači da ima mnogo materijala za vratiti se unazad i ispratiti, a u svakoj Amelie podseća na jednu izuzetno važnu lekciju- da u zvezdama ne postoji nešto zacrtano kao “sudbina” već samo malo dobre direkcije.

Bad Astrologers

Astro podkasti koji će vam pomoći da umirite um, naučite nešto novo i zabavite se (фото 3)

Bad Astrologers je podkast Amelije Quint koji izlazi dva puta nedeljno i idealan je za početnike u astro oblasti. Slušanjem “lošeg astrologa” više ćete se osećati kao na trač partiji sa drugaricom, jer Amelia kroz tračeve i događanja iz sveta poznatih analizira natalne karte, i uči se malo po malo. Donosi koristan i neočekivan pogled na popularnu kulturu, spiritualnost, književnost, mitologiju.

The Astrology Podcast

Astro podkasti koji će vam pomoći da umirite um, naučite nešto novo i zabavite se (фото 4)

Chris Brennan, profesionalni astrolog iz Denvera, fokusiran na kros-kulturalno upoređivanje između astroloških škola i tradicija je domaćin ovog podkasta. To njegovim emisijama donosi širinu, i ozbiljnu edukativnu notu i pomalo je kao da slušate neki čas iz istorije religija, a pomalo čista astrologija. Uz Brennanova objašnjenja vrlo je verovatno da ćete imati utisak da slušate predavanje na elitnom univerzitetu ali je baš zato i genijalno, i kroz nekoliko epizoda je moguće istinski razumeti sve od Saturnovog povratka do mesečevih čvorova.

What’s your sign?

Astro podkasti koji će vam pomoći da umirite um, naučite nešto novo i zabavite se (фото 5)

What’s Your Sign se nalazi negde na raskrsnici između komedije, stand-upa i astrologije, budući da Julia Loken, Stevie Anderson, i Lisa Chanoux pomažu jedna drugoj (a i ostalima) da razumeju znakove, kuće, planete, aspekte, ali to često zvuči urnebesno zabavno. Međutim, baš zbog toga što i one uče stvari usput, njihov entuzijazam za učenjem je gotovo zarazan a atmosfera opuštena i prijateljska.

Accessible Astrology Podcast

Astro podkasti koji će vam pomoći da umirite um, naučite nešto novo i zabavite se (фото 6)

Znate kako se kaže “nomen est omen” iliti ime je predznak, pa tako i ovde, već u imenu podkasta Accessible Astrology Podcast možemo da naslutimo o čemu se radi. Astrološkinja Eugenia Krok koristi svoje znanje iz psihoterapije i svoju ljubav prema astrologiji, ne bi li izgradila jedan sasvim novi univerzum, spojila ova dva sveta, i samo-prihvatanje i samo-razumevanje učinila svima dostupnim. Ovih dana kada nam je preko potreban sadržaj koji umiruje i stabilizuje, Accessible Astrology može veoma lako da postane najbolji prijatelj na putu od kuće do posla, i prilika za malo neformalne terapije i smirivanja uma.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor