TOP 5 mesta u Beogradu za druženje POSLE POSLA

Kad se dan pretvara u veče...
10.10.2023.
RECOMMENDED

Budimo iskreni, ma koliko da se radujemo odlascima na posao, jedan od najlepših momenata radnog dana jeste onaj trenutak kada krenemo kući i sa kolegama i(li) prijateljima svratimo negde na piće.  

Ukoliko odlazite u kancelariju na posao, a ona se nalazi u Beogradu, izbor koktel-barova i kafića u kojima možete da uživate, a ponekad i da zađuskate ili večerate, veliki je. Izdvajamo pet mesta u kojima mi volimo da se opuštamo posle posla, a u kojima je atmosfera živa, ali opuštajuća – baš kako treba da izgleda prelazak iz (radnog) dana u veče.  

Lenja buba

Ako dan provodite radno, suprotno od onoga kako bi to radila neka lenja – buba, ovaj bar, opisan kao spor i elegantan, idealan je za prelazak u lenjost. Ograničen je na samo 12 osoba, pa svoje mesto treba da zakažete na vreme, a nalazi se u sklopu destilerije i restorana (Barrel House). Barmeni obučeni u odela posvetiće vam posebnu pažnju, a uz koktel vam ponuditi i čašicu rakije, po kojoj su poznati, pa je možda najbolje da osim zabave i smeha, sa kolegama podelite i taksi.

Lokal se nalazi na Dorćolu, na adresi Žorža Klemensoa 19 i radi od 17 časova.

Barblija

Ovo je koktel – bife sa tendencijom da postane koktel – bar, ali ako nas pitate, on to već jeste. Sa izgledom pravih američkih koktel barova – stepenicama se spuštate u lokal, a ime je istaknuto neonskim osvetljenjem, unutra će vas dočekati atmosfera kao iz filma – elegantno obučeni konobari pitaće vas za omiljena pića, pa će na osnovu toga smučkati idelan koktel za vas, ukrašen i poslužen po svetskim standardima, na platnenoj maramici.

Nalazi se na adresi Palmotićeva, malo je uvučen, ali zbog neonskog znaka ne možete da ga omašite.

Sprat

Iako su sva mesta na adresi Cetinjska 15 idelana za druženje posle posla, ušuškan na spratu, Sprat je mesto koje često nudi neke zabavne aktivnosti kao što su projekcije filmova, radionice, pab – kvizovi, pa ako druženje sa kolegama želite da podignete na jedan viši nivo, obavezno svratite ovde. Ukoliko vam se ništa od toga ne radi, možete samo da popijete piće, u prijatnoj i druželjubivoj atmosferi, po kojoj su poznati svi kafići na pomenutoj lokaciji.

Sprat radi svakog dana od 18 sati do ponoći.

Bitters

Tokom radnih dana ovde se poslednja tura pića (koktela) služi u 23:15, pa ako želite da osigurate miran san i prijatno buđenje za novi radni dan, zaputite se ovde, a onda se ponovo vratite za vikend kad lokal radi malo duže i idealan je za „zagrevanje“ pred izlazak. Enterijer ovog mesta, kao i izbor koktela, može da se meri sa najboljim barovima na svetu – ako želite da isprobate neke tradicionalne koktele, uradite to ovde, ali obavezno dopustite koktel-majstorima i da vas iznenade svojim izborom idealnog koktela za vas.

Nalazi se na Dorćolu, u Kapetan Mišinoj 16.

Ruke

Jedinstveni multifunkcionalni prostor, bar Ruke kombinuje umetnost stvaranja kvalitetnih džinova, svežinu pržionice kafe i radoznalost istraživanja retkih kolekcionarskih ploča. Destilerija džina nudi posetiocima autentično iskustvo probavanja raznih verzija ovog popularnog pića, pržionica daje sasvim novu dimenziju uživanja u odabranim kafama, a prodavnica polovnih ploča notu nostalgije, čineći ovaj prostor idealnim za opuštanje i uživanje.

Ruke se nalaze na novoj hit lokaciji u Beogradu, Gastrošoru, na adresi Žorža Klemensoa 27.

Saznaj više:
Povezani članci: