Ove trendove u uređenju enterijera smo prvo OBOŽAVALI, a ovog proleća se sa njima OPRAŠTAMO

  24.03.2024.
  RECOMMENDED

  Trendovi u enterijeru su kao i moda – dolaze i odlaze, evoluiraju i mijenjaju se. Ono što je bilo omiljeno prošle godine, možda već nije toliko popularno ove sezone. Proleće je vreme obnavljanja, što znači da je pravo vreme da se osvrnemo na neke od trendova u uređenju enterijera koje smo nekad obožavali, ali se sada s njima opraštamo.

  enterijera

  BRIŠEMO OVE TRENDOVE U UREĐENJU ENTERIJERA:

  Monokromatski minimalizam

  Pre nekoliko godina, minimalizam je bio u centru pažnje. Svedeni prostori bez mnogo detalja bili su apsolutni hit. Međutim, ove godine, enterijeri postaju topliji i više personalizovani. Monotoni beli zidovi i minimalistički nameštaj ustupaju mesto toplim bojama i bogatijim teksturama.

  6dafb21fd78470a219a1526e6e957c2a

  Industrijski stil bez duše

  Industrijski stil enterijera sa sirovim betonom, izloženim cevima i metalnim detaljima nekada je bio simbol urbanog šika. Međutim, ovog proleća, ljudi traže više topline i udobnosti u svom domu. Industrijski stil može delovati hladno i neosetljivo, pa se sve više preferira mešavina različitih stilova koji stvaraju prijatnu atmosferu.

  0a24f0b5a5ded245a5319cf0f4e6b1db

  Svetle laminirane površine

  Osvetljeni kuhinjski ormarići i nameštaj od lakirane iverice bili su popularni zbog svoje jednostavnosti i lakoće održavanja. Međutim, ove godine, traži se više prirodnosti i autentičnosti. Drvo se vraća u fokus, a tamniji tonovi i teksture dodaju karakter prostoru.

  0c16195ef4992483dc80a1be947be0f0

  Preterana minimalistička dekoracija

  Svedeni prostori sa samo nekoliko odabranih dekorativnih elemenata nekada su bili znak elegancije. Međutim, ovog proleća, prostorije postaju bogatije dekorisane sa više slojeva i tekstura. Dodavanje biljaka, umetničkih dela i tekstila čini prostor toplijim i prijatnijim za boravak.

  44a6bec02e1aee7aef7327b6c87a4cc1

  Monotonost u bojama

  Kombinacija sivih, crnih i krem tonova dominirala je enterijerima nekoliko sezona unazad. Međutim, ovog proleća, traži se više boje i života u domovima. Pastelne nijanse, kao i jarke boje poput crvene, zelene i plave, osvežiće prostor i uneti pozitivnu energiju.

  6eb1ba7663ea4c7a0daaa2ca875a092c

  U svetu uređenja enterijera, promene su neizbežne. Ono što je nekada bilo moderno, može brzo postati zastarelo. Važno je pratiti sopstveni stil i inspiraciju, birajući elemente koji odražavaju ličnost i stvaraju prijatnu atmosferu u domu.

  Dok se opraštamo sa nekim trendovima, otvaramo vrata novim idejama i mogućnostima za osveženje prostora. Uskoro i o njima.

  Foto: Pinterest

  Saznaj više:
  Povezani članci: