Kako da sa toplo-hladnih igrica pređete na direktnu komunikaciju

  01.08.2023.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/08/Cover_Wide-1.gif

  Dobrodošli na dejting scenu leta 2023! Možda imamo više načina nego ikada da osvežimo svoje lice i bezbroj prelepih ideja kako da uklopimo belu košulju…

  Isto tako, nikad manje jasnoće kada je u pitanju sledeći korak sa osobom koja nam je okupirala pažnju.

  Kako smo došli do toga da poruke čitamo između redova, uklapamo svoje poteze sa nečijim rasporedom, čekamo na jedan poziv sa 3 unapred spremna odgovora.. Sve u svrhu da sačuvamo svoju sigurnu, nedodirljivu poziciju dok ne vidimo da druga strana otvara karte.

  Pokušavajući da zaštitimo svoj ego zatvorili smo i svoje duboke potrebe u odnosima. Lakše nam je da istrpimo ples neizvesnosti nego da napravimo korak iskrenosti i kažemo šta stvarno želimo.

  S toga, našli smo se u jednoj kolotečini koja istovremeno budi nelagodu i adrenalin.

  Toplo – hladne igre. Od četovanja do 3 ujutru do totalnog zahlađenja naredna dva dana. Od vikenda na moru do ,,zovem te kad završim sastanak“ i izostajanja poziva do kasno uveče. Od toga da popunjavamo svoj raspored izmišljenim hobijima kako ne bismo mislili na tu osobu, do toga da se osoba javlja sa predlogom za savršen dejt onog trenutka kada smo spremni da je totalno pustimo.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/08/1690927582821925.jpg
  Photo: Pinterest

  Da je lako voditi svesne odnose i pustiti kontrolu, svaka veza bi počivala na transparentnosti i razgovorima o mehanizmima odbrane na prvom sastanku. Tako da odmah znamo šta možemo da očekujemo i šta nas neće iznenaditi. U realnoj svakodnevnici, još uvek nam je neprijatno da se otvorimo, ogolimo i kažemo šta nam smeta, čega se plašimo i šta nam je stvarno potrebno od druge osobe. Ukoliko ste i vi u grupi onih koji veruju da ljubav i dalje postoji, i da joj vredi dati šansu, poklonite sebi priliku da budete iskreni sa sobom.

  Igrice su možda interesantne prve dve nedelje, a verovatno ni toliko.

  Želim da podelim sa vama 2 načina da započnete konkretnu, duboku i iskrenu komunikaciju sa nekim ko vam se dopada, sada već toliko da želite da se upoznate još bolje.

  Napišite spisak svojih potreba i želja u odnosu

  Ovaj spisak nikada nećete pokazati partneru, možda eventualno nakon 6 meseci kada ste toliko opušteni da se ne plašite ni da vam neko kaže da ste luckasti.

  Za ovo vam je potrebna jedino introspekcija i spremnost da prihvatite ono što ste VI. Jedino tako možete da komunicirate svoju istinu.

  Šta su vaše potrebe? Sigurnost, poverenje, dinamično zajedničko vreme, razgovori o kvantnoj fizici, sloboda da putujete (sami), pokazivanje emocija… spisak nastavite dalje u skladu sa vašim interesovanjima.

  Šta je ono što želite od odnosa? Ozbiljnu vezu, potencijalnu porodicu ili samo da istražujete sebe i da se zabavljate? Ili oba?

  Prečesto želimo da se druga strana izjasni o svojim željama, pa tek onda dajemo sebi tu čast.

  Potrebno je da znamo na čemu smo sa sobom kako ne bi došlo do toga da nas osvaja neko ko ne može da nam da ono što nam je potrebno.

  Radite na strahu od napuštanja i samoće

  Možda vas iznenađuje što se i ovaj način odnosi samo na vas, ali najvažniji odnos koji imamo jeste onaj koji gradimo sa sobom. Samo iz ljubavi prema sebi možemo da budemo otvoreni da prihvatimo ljubav i od drugih. I da joj verujemo.

  Raditi na strahu od napuštanja nije svakodnevnica, zahtevaće razgovor sa terapeutom, trenerom emocionalnog razvoja ili čitanje knjige na tu temu kozavisnosti. Toplo-hladne igrice tolerišemo onda kada ne možemo da podnesemo nečiji potencijalan odlazak iz našeg života. Onda kada nam je nečija distanca pretnja po našu sigurnost i lični mir, dobro je da osvestimo kako se zaista osećamo sa idejom da smo single ili da neko ne želi da gradi nešto ozbiljnije sa nama.

  Kada budete spremni da pustite kontrolu, i da zaista kažete šta vam je OK a šta više ne želite da se ponavlja, šta vam je bitno, a šta su vam relevantne stvari u romantičnom odnosu, kada budete spremni da će sagovornik odustati od priče sa vama jer ne može da se prilagodi ili se plaši vezivanja, onda otvarate sebi prostor za odnos koji zaslužujete.

  A možda baš vašim neustrašivim, iskrenim razgovorom ulijete sigurnost i poverenje i onda vam i druga strana prizna svoje iskrene emocije.

  U svakom slučaju – na dobitku ste.

  Saznaj više:
  Povezani članci: